Vești nu tocmai bune pentru sute de elevi botoșăneni, care provin din școli aflate în reabilitare. Anunțul făcut de primarul Cosmin Andrei

Vești nu tocmai bune pentru sute de elevi botoșăneni, care provin din școli aflate în reabilitare. Aceștia vor începe noul an școlar în unitățile de învățământ unde au fost relocați în momentul demarării lucrărilor de reabilitare a școlilor în care învață. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, spune că nu vor fi școli care vor fi finalizate până în luna septembrie.

Noi ne dorim să le finalizăm pe toate, astfel încât să avem condiții penrru copiii noștri, dar nu se va întâmpla acest lucru. Trebuie să fim realiști, pentru că termenele de execuție sunt de 12 luni, dar avem câteva situații de lăudat, unde constructorul are lucrările devansate față de graficul asumat, de exemplu Școala 7, Școala 11, la Școala 10 se lucrează foarte bine, dar împreună cu directorii și reprezentanții Inspectoratului Școlar sunt convins că vom găsi condițiile cele mai bune, astfel încât să nu perturbăm foarte tare acest proces de învățământ. Vrem să fim cu elevii în unele corpuri sau unele etaje care vor fi finalizate . Așa cum am zis, trebuie să facem cu efort, atât copii cât și părinții și cadrele didactice, pentru că în final vom avea școli moderne cu dotările necesare, dotări pentru care sunt licitații în acest moment, atât pentru mobilier, cât și pentru echipamentele IT. Avem licitații pe SICAP cu valori foarte mari și vom avea cu adevarat școli noi în municipiul Botoșani, după o perioadă în care nu s-a investit aproape deloc. Avem la Școala 7 o construcție din anii 70, care nu a fost reabilitată. S-au făcut doar cârpeli și acum am avut această oportunitate pe care am speculat-o”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *