FOTO A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru etapa a doua a șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani, cu o lungime de 12,5 km

Miercuri, 31 iulie, a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru etapa a doua a șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani, care va avea o lungime de 12,5 kilometri. Investiția se ridică la peste 100 milioane euro, dublu față de prima variantă a șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că pentru etapa I a șoselei de centură au fost depuse deja oferte din partea firmelor.

Avem în analiză ofertele pentru etapa I  a Șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani și în cel mai scurt timp posibil, se estimează în august, vom avea un câștigător. Dar, în acest timp, am demarat procedurile pentru continuarea acestui proces ambițios pentru municipiul Botoșani și pentru zona metropolitană și iată, astăzi semnăm contractul pentru studiul de fezabilitate pentru etapa a doua a acestei șosele ocolitoare a municipiului Botoșani, pe care o estimăm a avea o lungime de 12,5 km, iar valoarea contractului pentru studiul de fezabilitate este de 8, 6 milioane lei. Termenul pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate este de șase luni,  termen după care vom avea trei variante, după care va trebui să le analizăm și să le votăm. Cea mai optimă variantă va conduce la o temă de proiectare pentru proiectul tehnic, proiect tehnic plus execuție, estimăm noi, pentru cea de-a doua etapă, o investiție foarte mare pentru zona metropolitană, pentru municipiul Botoșani, estimată de către colegii mei la o valoare de 554 milioane lei, adică aproximativ 118 milioane euro. Dacă pentru etapa I avem o valoare estimată de 60 milioane euro, pentru etapa a doua, legătura dintre Botoșani, de zona Lebăda, respectiv satul Victoria comuna Stăuceni este de 118 milioane euro, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Prezentă la eveniment, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat că proiectul este unul generos și va deschide calea către dezvoltarea județului.

Suntem din nou în fața unui moment administrativ extrem de important, nu doar pentru municipiul Botoșani, ci și pentru întreg județul Botoșani în ansamblu. Lucrurile au mers într-o direcție extrem de bună și într-un timp foarte scurt, iată că astăzi suntem în faza în care municipalitatea, prin Zona Metropolitană semnează pentru zona a doua, mă refer la acest studiu de fezabilitate, pentru a urma sau a da curs execuției lucrărilor într-o valoare de peste 100 milioane euro. Este un proiect generos de infrastructură a municipiului Botoșani, care, bineînțeles, că deschide calea către o dezvoltare ulterioară. Acest al doilea tronson al variantei centurii ocolitoare a municipiului Botoșani va fi conectat cu primul tronson Lebăda- Baisa și apoi cu drumul expres Botosani-Suceava, care se va descărca lângă aeroportul Salcea. Acest tronson va fi conectat și cu viitoarea autostradă A7, prin drumul județean Lebăda -Vorona -Joldești până la Roșcani, unde va fi realizat acel nod rutier pentru dscărcarea în autostradă și asigură conectivitatea rețelei de drumuri de mare viteză cu DN29D Botoșani-Ștefănești, recent modernizat. Se deschide de altfel și calea către Republica Moldova și către dezvoltarea județului”, a precizat Doina Federovici.

Urmareste-ne pe Google News

Primul lot din autostrada Paşcani- Suceava, care trece prin Tudora, va avea o singură ieşire spre Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *