Festival de toacă pentru copii și tineret într-o parohie din județul Botoșani. Va avea loc și o paradă a portului popular

A treia ediție a festivalului de toacă „Toaca- rugă către cer” va avea loc marți, 6 august, la Biserica „ Sf. Nicolae” – Nicolae Bălcescu, Flămânzi. Încă se fac înscrieri pentru acest concurs de bătut toaca, fiind deja aproximativ 50 de participanți.

Evenimentul a devenit deja o tradiție pentru comunitate, iar prin intermediul acestuia tinerii sunt încurajați să participe la slujbele bisericii, să asculte cuvântul lui Dumnezeu, dar în același timp sunt îndemnați să aibă preocupări firești pentru vârsta lor, care să le aducă bucurie în suflet.

„Urmărim promovarea portului popular, având o paradă a acestui în localitatea și încurajarea tinerilor de a participa la slujbele bisericii, implicit prin cântatul la toaca și chemarea la rugăciune. Avem patru categorii de vârstă și câștigătorii vor primi premii în bani.”, ne-a mărturisit preotul paroh Valentin Cârlan.

Credincioșii sunt așteptați în număr cât mai mare, marți, să se bucure de sunetele de toacă transmise de copii și tineri către Cer, dar și de costumele tradiționale cu care vor defila tinerii.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *