FOTO! S-a schimbat Cartea de Identitate a Vehiculului. Anunțul făcut de Registrul Auto Român

Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format, adaptat prevederilor legislative actuale, informează Registrul Auto Român.

Modificarea formei CIV a fost necesară pentru adaptarea documentului la noile cerințe ale OG nr. 78/2000, conform căreia datele proprietarilor și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor nu mai sunt înscrise în CIV. Totodată, ordinul comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 stabilește noul format al CIV.

Pentru deținătorii de autovehicule această schimbare nu vine cu nicio obligație. În noul format, documentul păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre posesor și numărul de înmatriculare.

”Noul model de CIV a început deja să fie eliberat în reprezentanțele RAR, dar documentul în forma anterioară va rămâne în continuare perfect valabil și va putea fi schimbat, la cerere, în cazul pierderii sau deteriorării de exemplu. O informare cu privire la noul format al documentului a fost transmisă și către stațiile ITP autorizate”, transmite RAR.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *