FOTO Performanță remarcabilă pentru o tânără din Botoșani la Cupa României la sărituri peste obstacole

În perioada 24-28 iulie, Baza Sportivă 163 Plopi din Brașov a găzduit un eveniment deosebit sub egida Federației Ecvestre Române – concursul de sărituri peste obstacole, Cupa României. La această competiție au participat 273 de cupluri călăreț-cal, evoluând pe diferite categorii de vârstă și înălțimi.

Un moment deosebit al concursului a fost performanța extraordinară a Alexiei Mateiuc, o tânără de 14 ani din Botoșani, elevă în clasa a VIII-a la Liceul de Artă „Ștefan Luchian”. Practicând echitația de la vârsta de 9 ani, Alexia a demonstrat talent și dedicare, alături de calul ei Thor.

Încă de joi, Alexia a avut o evoluție fără greșeală, realizând parcursuri fără penalizare și calificându-se în finala de duminică. În cadrul finalei Vip Tour, la înălțimea de 1.05 metri, cuplul Alexia și Thor a avut un parcurs excelent, fără penalizare și cu cel mai bun timp, clasându-se pe locul 1.

Alexia se antrenează la Centrul Cai de Vis, sub îndrumarea antrenorului său dedicat, Danut Tescu. Rezultatele obținute sunt rodul unor ore de antrenament zilnic, dovedind că echitația este un sport nobil și elegant, care necesită multă muncă, sacrificii, timp, răbdare și dedicare.

Cu un palmares impresionant, câștigând numeroase premii la concursuri naționale, Alexia se întoarce acasă încărcată de satisfacția victoriei, dar și cu hotărârea de a munci și mai mult. Următorul obiectiv important pentru tânăra sportivă este pregătirea pentru finalele naționale din luna octombrie, dedicate categoriei ei de vârstă.

 

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *