Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Ce anunță meteorologii

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 29 iulie-11 august. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie,  în Moldova, intervalul va debuta cu o răcorire a vremii, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 27…28 de grade. Din 31 iulie tendința va fi de încălzire treptată, astfel că pe 2 și 3 august vremea va deveni caniculară în zonele de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 34…35 de grade.

O scădere a valorilor de temperatură maxime se va produce și în această regiune, în zilele de 4 și 5 august, până spre valori de 30 de grade, însă ulterior, caracteristice vor fi maximele termice de 33…34 de grade. Scăderea de temperatură se va resimți și în privința minimelor în primele nopți, când media acestora se va situa în jurul a 14 grade, însă pentru perioada 3 – 11 august sunt estimate valori mai ridicate, spre o medie a acestora de 18
grade.

Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în perioada 3 – 5 august. Averse în timpul după-amiezelor sunt posibile și după data de 6 august.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *