FOTO Tânăr din Botoșani, șef de promoție la Academia Forțelor Terestre. Cariera militară, o tradiție din tată în fiu. „Mi-au pus la încercare atât tăria fizică, cât și psihică”

Un tânăr din Botoșani este șef de promoție la specializarea Finanțe Contabilitate din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Este vorba despre Gabriel Ierimciuc, un tânăr pentru care haina militară reprezintă mult mai mult decât o uniformă de serviciu.

A fi șef de promoție al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, specializarea Finanțe-Contabilitate, este un sentiment plăcut deoarece, prin această recunoaștere se văd meritele și roadele muncii și a tuturor sacrificiilor făcute pentru a obține rezultate cât mai bune în pregătirea mea academică și militară. Pentru mine, această reușită reprezintă o satisfacție majoră, un sentiment de mândrie și totodată, o responsabilitate. Este o satisfacție deoarece am depus mult efort, am făcut sacrificii și am perseverat în pregătirea mea și mă declar foarte mulțumit de această reușită. Mă simt mândru că am reușit, dintre toți colegii mei, să mă clasez pe primul loc într-o instituție de prestigiu cum este Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și într-o specializare care presupune mult studiu individual și multă pregătire. În același timp este o responsabilitate deoarece trebuie să confirm în continuare că această reușită nu este o întâmplare. Sunt conștient că viitorii comandanți, cât și oamenii din exterior se vor uita la mine ca la un etalon al promoției din care fac parte, iar eu voi continua să depun toate eforturile pentru a performa, cel puțin, la același nivel cum am făcut-o până în momentul de față”, ne-a declarat tânărul.

Joi, 26 iulie a.c., s-a desfăşurat ceremonia militară de acordare a primului grad de ofiţer absolvenţilor Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Cei 292 de absolvenţi ai promoției 2024, intitulată onorific „Avram Iancu‒200”, vor încadra funcţii în Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Botoșăneanul și-a dorit să îmbrace haina militară încă de când avea doar câțiva anișori, provenind dintr-o familie cu bărbați care au făcut carieră în acest domeniu.

„Având în vedere că tata este ofițer aflat la pensie, bunicul meu, Dumnezeu să-l ierte, a fost și el ofițer, ideea de carieră militară am avut-o încă de la o vârstă destul de fragedă. Însă pot spune că am început să iau în serios această opțiune în urmă cu 5 ani, când întors după 3 ani petrecuți în străinătate muncind, am decis să mă întorc în țară și am ales să urmez cariera militară. La prima încercare nu am reușit să fiu admis la Academie, fiind anul când admiterea s-a făcut pe baza mediei de la examenul de bacalaureat, dar acest lucru m-a motivat și mai mult să mă pregătesc pentru următorul an unde admiterea avea să se facă în baza examenului de admitere. Între timp am ales să intru în corpul Soldaților și Gradaților Profesioniști, activând timp de 9 luni ca și soldat la Batalionul 335 Artilerie „Alexandru Cel Bun” din Botoșani, continuând în paralel pregătirea pentru admiterea din anul următor. Pot spune că mă bucură și mai mult faptul că am pornit de la prima treaptă ierarhică și am reușit să ajung ofițer. Experiența ca soldat m-a ajutat și mă va ajuta foarte mult și sper ca alți colegi din rândul SGP-iștilor să fie inspirați de reușita mea și să aspire cât mai sus, se poate”, spune tânărul.

Anii nu au fost ușori pentru tânărul ofițer. A fost nevoit să facă unele sacrificii, mai ales pe plan personal, dar s-a putut bucura de susținerea familiei sale astfel încât a găsit în el tăria pentru a-și îndeplini visul.

Pentru mine, acești ani fost atât frumoși, cât și presărați cu dificultăți. Am avut parte de multe momente grele care mi-au pus la încercare atât tăria fizică, cât și psihică. Pornind de la schimbarea mediului, rigorile specifice domeniului militar, cerințele academice ridicate și intensitatea instrucției, toate au reprezentate adevărate provocări care într-un final au contribuit la modelarea noastră ca lideri și specialiști pe care România se poate baza. Sacrificiile pe care am fost nevoit să le fac au reprezentat o altă provocare pe care a trebuit să o depășesc. Nu am putut fi aproape de cei dragi în unele momente de bucurie sau de tristețe, nu am putut fi lângă logodnica mea în momentele când aceasta a avut nevoie de mine, iar faptul că eram departe de ea a fost foarte greu, dar îi mulțumesc pentru sprijinul și înțelegerea pe care a avut-o mereu.

O mare parte din succesul meu se datorează sprijinului ei și al familiei noastre. Ea nu a încetat să creadă în mine, m-a motivat mereu și nu pot decât să îi mulțumesc pe această cale pentru toate eforturile pe care și ea a trebuit să le facă pentru a mă vedea pe mine reușind.  Frumusețea acestei perioade a fost dată colectivul din care am făcut parte. Am legat prietenii care vor dura mulți, mulți ani, prietenii pe care știu că mă pot baza în orice circumstanțe. În același timp am avut oportunitatea de a-mi manifesta pasiunile artistice atât pe plan național, cât și internațional și am participat la diverse manifestări științifice aparținând Academiei, dar și altor instituții de învățământ superior din România. Astfel vreau să subliniez că este posibil să fii student militar și să continui să-ți urmezi pasiunile, ba chiar ești încurajat să faci acest lucru, iar acest aspect a făcut ca cei 3 ani petrecuți în această instituție să fie mai frumoși”, spune tânărul.

Botoșăneanul a crescut cu principii înrădăcinate adânc în caracterul său, după cum chiar el povestește: onestitate, loialitate, dragoste de țară. Astfel, nici măcar conflictele de la granița cu țara noastră nu îl descurajează în cariera pe care și-a ales-o.

„Pentru cariera mea urmează în primul rând exercitarea profesiei pentru care m-am pregătit, unde doresc să performez și să acumulez cât mai multe cunoștințe și deprinderi specifice domeniului în care activez. Totodată doresc să îmi completez studiile, să particip la cât mai multe cursuri de formare și să dobândesc cât mai multă experiență și cunoștințe. În același timp vreau sa urmez un modul psiho-pedagogic pentru a avea posibilitatea ca pe viitor, apropiat sau îndepărtat, să profesez și în această direcție, în paralel cu cariera militară. Consider că este datoria mea să ofer din cunoștințele și din experiența mea generațiilor viitoare, iar în calitate de profesor cred că pot realiza cel mai bine acest lucru”, ne-a dezvăluit tânărul.

 

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *