Pleci în excursie cu copiii? Iată ce nu trebuie să-ţi lipsească

Excursiile cu copiii sunt un motiv de bucurie şi o ocazie minunată pentru cei mici să descopere locuri noi şi să se bucure de timp de calitate cu cei dragi. Bineînţeles, că totul să meargă ca pe roate, trebuie să faci bagajul cu atenţie şi să nu uiţi niciun produs esenţial pentru aceştia.

De la dopuri de urechi şi până la snackuri sau haine lejere, iată ce nu trebuie să îţi lipsească când pleci în excursie cu cei mici:

Protecţie solară

Protecţia solară reprezintă un must în orice vacanţa cu copii, în special în cele din sezonul cald. Asigură-te că alegi un SPF de calitate, uşor de aplicat, cu protecţie 30 sau 50. În sezonul cald, protecţia solară se aplică atât pe faţă şi gât, cât şi pe zonele corpului expuse la soare. Aplică în cantităţi generoase şi reaplica odată la câteva ore ca să protejezi pielea sensibilă a celor mici.

Hăinuţe lejere

Hăinuţele lejere şi confortabile nu trebuie să lipsească din nicio excursie. Optează pentru modele adecvate sezonului, în care cei mici să se mişte în voie şi să se simtă în largul lor. Printre cele mai bune materiale se număra bumbacul, inul, dar şi lână sau caşmirul în sezonul rece.

Încălţăminte confortabilă

Că cei mici să se poată mişca în voie, au nevoie de încălţăminte adecvată. Cauta modele de încălţăminte special realizate pentru cei mici, din materiale rezistenţe. De cele mai multe ori, pantofii sport se număra printre cele mai inspirate opţiuni în excursii, mai ales când urmează să mergeţi mult pe jos sau să petreceţi mult timp în aer liber.

Cărţi de citit

Cărţile de citit sunt întotdeauna o idee bună, indiferent de vârsta celor mici. Dacă aceştia nu pot încă să citească singuri, alege câteva cărţi pe care să le poţi citi chiar tu celor mici, fie înainte de culcare, fie pe drum. Optează pentru poveşti frumoase, care să îi bucure pe copii şi să le aducă zâmbetul pe buze.

Dacă cei mici pot să citească singuri şi au deja preferinţe când vine vorba de lectură, e o idee bună să îi laşi să îşi aleagă titlurile preferate, cât timp acestea sunt adecvate vârstei.

Jocuri pentru copii

Jucăriile şi jocurile pentru copii nu pot lipsi din nicio excursie. Cauta jocuri pentru copii adecvate vârstei celor mici sau chiar variante de care să se bucure întreaga familie. Spre exemplu, există jocuri de copii de care se pot bucura şi cei mari, precum Monopoly sau Twister. În cazul în care cei mici prefera jocurile creative, poţi alege picturi pe numere.

Dopuri de urechi sau căşti

Dopurile de urechi sau căştile cu funcţie de noise cancelling îi ajută pe copii să se odihnească mai bine şi să se relaxeze atunci când simt nevoia. Nu este o idee bună să pleci de acasă fără un astfel de accesoriu, mai ales dacă ai copii de vârsta mică. Dopurile de urechi reprezintă o alegere budget friendly şi se găsesc uşor, însă dacă ai deja acasă căşti cu funcţie de noise cancelling, le poţi folosi fără probleme.

Snackuri

Nu pleca niciodată în excursie cu cei mici fără snackuri. Indiferent de programul de mese al acestora, dacă senzaţia de foame apare, e bine să ai la tine câteva gustări sănătoase pe care să le oferi celor mici.

Stai departe de snackuri precum chipsurile, sucurile acidulate cu zahăr adăugat, batoanele de ciocolată sau biscutii. Mai degrabă, optează pentru variante sanatose, precum fructele, sandwichurile cu brânză, unt şi carne la cuptor ori la grătar, salatele, pâinea cu hummus sau terciul de ovăz.

Dacă urmează să pleci la drum cu cei mici, nu uita să împachetezi crema cu SPF, cărţi sau jocuri, haine şi încălţăminte confortabile, snackuri şi dopuri de urechi. Desigur, nu uita nici de produsele esenţiale de îngrijire şi de trusa de medicamente, care sunt de bază în călătoriile cu copiii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *