IPJ Botoșani: Șase dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire în unitățile de învățământ, în primul semestru al anului

Peste 100 de amenzi și doi agenți economici cu activitatea suspendată, în urma unor controale ale polițiștilor în apropierea școlilor. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în primul semestru al anului în curs, au fost organizate 17 acțiuni operative în proximitatea unităților de învățământ, ce au avut drept scop, prevenirea absenteismului și a violenței în școli.

În urma acestor activități, au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 66.000 de lei, iar pentru doi agenți economici, a fost luată măsura, suspendării activității. Totodată, au fost întocmite 6 dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire în unitățile de învățământ.

”În scopul menținerii siguranței școlare, în unitățile de învățământ s-au desfășurat 922 de activități cu caracter informativ – preventiv, la care au participat 30.234 de elevi. O preocupare prioritară în această perioadă o constituie activitățile educativ-preventive care se vor desfășura în cadrul taberelor școlare, dar și în cadrul evenimentelor culturale/festivalurilor organizate în județul Botoșani pe parcursul verii, scopul fiind reducerea riscurilor de victimizare, dar și infracționale în rândul tinerilor”, mai precizează sursa citată.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *