Ce sumă primește, de fapt, Bogdan Andone după despărțirea de Botoșani! Abia prelungise pe 2 ani

Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a plecat de la FC Botoșani joi, la doar aproximativ șase luni după ce a preluat echipa. Antrenorul român a fost înlocuit cu Liviu Ciobotariu din cauza ieșirii nervoase din meciul cu Oțelul Galați, din prima etapă, dar și deoarece a avut un discurs extrem de dur la flash-interviu, despre central și cei care l-au delegat.

Valeriu Iftime îi plătește lui Bogdan Andone 144.000 de euro

Inițial, s-a crezut că Andone va primi banii pe tot restul contractului, prelungit recent până în iunie 2026. Asta ar fi însemnat 276.000 de euro. Însă, din informațiile digisport.ro, înțelegerea a fost alta.

Părțile au decis de comun acord ca Andone să primească salariul pe 6 luni la despărțire (72.000 de euro), plus încă atât la finalul anului.

S-au negociat mai multe variante – una era ca Andone să primească pe loc 72.000 de euro și salariul în fiecare lună, până când își găsește o nouă echipă, fie că asta s-ar fi întâmplat luna viitoare, fie la finalul contractului.

Însă, cel mai probabil de teama de a nu ajunge să îl plătească pe Andone până în iunie 2026, FC Botoșani a preferat varianta care a și rămas până la urmă în picioare.

Declarațiile lui Valeriu Iftime despre despărțirea de Bogdan Andone

În ziua în care moldovenii au anunțat noul antrenor, Valeriu Iftime a intervenit telefonic la Fotbal Club și a dezvăluit câteva detalii de culise despre plecarea lui Andone.

„Mă simt nelalocul meu. A fost despărțirea de Andone și nu a fost așa cum mi-am dorit eu să fie vreodată. Eu am fost mai mult decât fair-play cu Bogdan și am făcut tot ce mi-a zis. Credeam că despărțirea noastră va fi în termeni…

Da, mi-a cerut banii, nu mai contează. Dacă exista ceva ce nu funcționează, trebuie să ne despărțim. A fost foarte sever Bogdan cu mine, ceea ce nu cred că mi se potrivește. Dar a fost foarte politicos. Ca o joacă în Parlament, umblă cu icoana după el, dar vorbește tot ce trebuie.

Nu ieșea din curte fără niște bani. Regulamentar avea dreptate, dar credeam că va fi o stare de bune maniere. Îți dau bani până termini un contract. Eu nu am vrut să plece. S-a creat o chimie proastă după incidentul din prima etapă și că nu am adus ce fotbaliști a vrut el.

I-am zis de două luni: ‘adu ce fotbaliști vrei tu, că îți dau bani!’ Bogdan, rămânem amici. Îți dau niște bani într-un timp, omenește. Nu îi port pică, dar îmi e ciudă foarte mult că nu toți oamenii sunt ca Ciobotariu, Leo Grozavu, Teja sau cine a mai fost la mine.

Avem o anumită conduită. Era clar că după incidentul acela e greu să stea la noi. Patru etape suspendare… A vrut să plece numaidecât. Eu în niciun caz nu l-am agresat. Am vorbit politicos cu el. I-am zis că după meciul acela de la Iași că mai bine ne despărțim, că ceva nu e bine”, a declarat Iftime.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *