Cele mai bune imprimante multifuncționale laser în 2024

Cu toate că multe operațiuni se desfășoară online, iar digitalizarea este omniprezentă, imprimantele continuă să fie echipamente importante în multe domenii de activitate, dar și în birourile de acasă. De la imprimarea rapidă unei oferte de servicii, la realizarea unui eseu sau printarea unei lucrări de licență, toate aceste taskuri se pot realiza doar cu ajutorul lor. Iar dacă vorbim și de alte operațiuni precum scanare sau multiplicare, atunci imprimanta multifuncțională laser echipamentul de care ai nevoie. Pentru multe sectoare de activitate, aceste dispozitive rămân indispensabile, de aceea ne-am propus să vedem care sunt beneficiile lor, dar și care sunt cele mai bune multifuncționale cu tehnologie laser în 2024.

Imprimanta multifuncțională laser – beneficii și avantaje

Ei bine, primul lucru care îţi va atrage atenţia la acest dispozitive – asta dacă până acum nu ai interacționat cu ele – este legat de multiplele operațiuni pe care le pot executa. Multifuncţionala cu tehnologie laser are funcţii de copiere, scanate, fax și bine-înţeles de imprimare. Practic cu un singur dispozitiv se pot realiza toate aceste operațiuni, ceea ce înseamnă mai puține echipamente consumatoare de spațiu și energie, mai multă eficiență şi un birou organizat.

Un alt aspect ce merită punctat când vine vorba de avantaje este legat de rapiditate. Știm tehnologia laser-jet garantează rapiditate și calitate când vine vorba de realizarea operațiunilor. Practic, această caracteristică a atras atenţia și aprecierea multor utilizatori încă de la apariţie.

Dacă vorbim de avantaje nu putem să nu îl menționăm pe cel legat de costuri operaționale. Multifuncţionalele cu laser necesită cartuşe cu toner pentru a funcționa, iar acestea asigură costuri reduse de imprimare, fără a se face rabat la calitatea şi claritatea rezultatelor. Selectarea unui cartuş de imprimantă nu este o sarcină dificilă, dacă cunoști producătorul și seria dispozitivului, acum aceste componente pot fi livrată la adresă și chiar există posibilitatea de a recicla cartușele uzate, ceea ce îți permite să ai un comportament prietenos față de natură.

Avantajele unei imprimante multifuncționale nu se rezumă la cele menționate, fiabilitatea crescută, costurile mici legate de întreținere, consumul redus de energie și opțiunile de lansare a comenzilor de la distanță sunt alte aspecte apreciate la aceste dispozitive.

Cele mai bune imprimante multifuncţionale laser în 2024

Brother DCP-L262222DW

Dispozitiv potrivit pentru afaceri mici şi pentru gospodărie are un design compact elegant, o viteză de imprimare foarte bună – 34 de pagini pe minut pe negru/ imprimare duplex la viteză de 16 pagini pe minut. Este prevăzută cu panou de control LCD și are WiFi de 5 GHz încorporat. Dispozitivul vine cu cartuș de toner de 700 de pagini inclus, iar capacitatea maximă a tonerului de înlocuire de 3.000 de pagini. Pentru eficiență maximă poți comanda online cartușe pentru imprimante Brother.

HP Color Laser MFP 178NW

Dispozitivul are funcții de imprimare, copiere, scanare. Viteza de imprimare alb-negru (A4, normal) este de până la 18 ppm, iar pentru imprimare pe culoare (A4, normal) de până la 4 ppm. Rezoluția de imprimare  alb-negru este de 600 x 600 dpi. Vine cu o tavă de intrare ce permite depozitarea 150 de coli și o tavă de ieșire cu capacitate de 50 de coli. Este o imprimantă multifuncțională de tip home & office ce permite utilizarea de hârtie de bază, cu greutate mică, cu greutate mare și greutate foarte mare.

DCP-1622WE TB BROTHER

Modelul Brother DCP – 1622WE are design elegant și compact, vine cu conectivitate wireless și este o alternativă economică pentru birouri. Permite imprimarea de foi cu format A4 la rezoluție de 2400 x 600 DPI, iar viteza de imprimare pe negru este de 20 ppm. Este recomandată pentru utilizare moderată –  250 până la 1800 de pagini pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *