O profesoară i-a premiat din salariul său pe elevii cu note mari la Bacalaureat: ”Totul a pornit dintr-o glumă”

O profesoara de matematică din municipiul clujean Turda a decis să-și premieze elevii cu note mari la Bacalaureat din propriul salariu. Alexandra are 28 de ani și predă matematică de 4 ani la colegiul „Emil Negruțiu” din Turda. „Totul a pornit dintr-o glumă pe care eu, însă, am luat-o în serios”, a spus Alexandra Avasicei pentru Adevărul.

Profesoara predă matematica într-un mod interactiv prin care să-i facă pe elevi să o învețe cu plăcere și să vină la ore.

„Am avut noroc și de copii cărora le-a plăcut Matematica și care au învățat-o cu plăcere. Este adevărat, modul în care predau materia este unul cât se poate de interactiv. Încerc să-i fac să învețe cu plăcere, să vină cu drag la ore”, afirmă Alexandra.

Tânăra de 28 de ani are un mod diferit de predare. Nu este genul de profesor cu prejudecăți sau idei fixe. Ea discută liber cu elevii, fără să-i facă să le fie teamă să pună întrebări.

Fiind destul de implicată în viața elevilor, Alexandra a reușit să construiască cu elevii o comunicare sinceră și bazată pe respect reciproc.

Ea spune că ideea de a-și recompensa elevii i-a venit după Simularea de la începutul anului școlar.

„Cum nu mai există teze, trebuie să îi evaluez într-un fel. Să știu care este nivelul la început de an, dar și la începutul fiecărui modul. Iar apoi, în funcție de rezultate, vedem ce avem de făcut”, spune profesoara.

Cât despre această simulare, „este pe bune, pe foi speciale, câte unul în bancă.. la fel ca la examenul adevărat. Să învețe ce presupune această probă, cum se organizează, ce au de făcut, cum să trateze subiectele”, mai spune Alexandra.

Pentru că la una dintre Simulări au fost note mari, unul dintre elevi a întrebat-o pe profesoară de ce nu-l recompensează făcându-i un plin la mașină. „Nu mi s-a părut obraznic sau impertinent… propunerea lui chiar m-a amuzat. Și am intrat în joc. După ce m-am gândit câteva momente, le-am spus tuturor că cine ia note mari la Bacalaureat va primi un premiu în bani. Mai exact, cine ia 10 la Bac primește 500 de lei”.

După propunerea Alexandrei, elevilor nu le-a venit să creadă. „Au crezut că glumesc. Așa că am venit cu explicații. Am vrut să-i mobilizez să dea tot ce au mai bun din ei. Pentru că am văzut că mulți au potențial. Și, pentru că am în clasă copii care muncesc în vacanțe ca să câștige un ban în plus pentru familiile lor, m-am gândit că premiul i-ar ajuta mult”.

Sursa:ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *