Un tânăr din Botoșani a renunțat la viitoarea carieră de ofițer de armată. De teama războiului, a abandonat academia

Un tânăr din Botoșani a renunțat la viitoarea carieră de ofițer de armată. De teama războiului, botoșăneanul a abandonat Academia Forțelor Tereste de la Sibiu, acolo unde era în anul al doilea. Tânărul, care făcuse și liceul militar, intrase printre primii la instituția de învățământ superior militar din dorința de a performa.

Apropiații acestuia susțin că tânăru a renunțat la visul său după ce mai mulți profesori i-ar fi recomandat să se gândească bine ce face, ținând cont că, în eventualitatea unui conflict militar în care să fie implicată și România, el ar fi foarte expus.

Astfel, botoșăneanul a fost determinat să plece din academie, cu consecințele de rigoare. A suportat toate cheltuielile de școlarizare și a părăsit sistemul.

„A învățat foarte bine. Cadrele militare i-ar fi sugerat să se gândească de două ori înainte de a continua. Ca sa intri la un liceu militar și apoi la academie înseamnă multă muncă. E păcat de munca asta. În plus, e un element descurajator pentru viitoarele generații”, a declarat un fost cadru militar.

La vârsta de 22 ani, botoșăneanul a renunțat la academie și a plecat la muncă în străinătate.

Urmareste-ne pe Google News

One thought on “Un tânăr din Botoșani a renunțat la viitoarea carieră de ofițer de armată. De teama războiului, a abandonat academia

  1. Fraier, in caz de razboi neinstruitii sunt carne de tun! Altul e motivul real pentru care s-a retras!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *