Primarul din Botoşani care a oferit o tabără de vară tuturor copiilor din comună

Un primar din judeţul Botoşani a oferit o tabără de vară tuturor copiilor din comună. Este vorba de primarul din comuna Răuseni, Maria Jijie, care a adunat peste 100 de copii din comună şi i-a implicat în activităţi educative în cadrul Taberei de vară „Vara pe uliţă”.

Evenimentul este organizat pentru a şaselea an la rând, cu fonduri de la bugetul local, dar şi cu bani de la sponsori.  Primăriţa din Răuseni susţine că activitatea este unică în judeţul Botoşani.

„Spun unic deoarece, tabara se desfășoară pe parcursul unei săptămâni cu implicare impresionanta ,a celor trei entități, definitorii în cadrul unei comunitati: şcoală, biserică, primărie. Copii desfășoară activități educative în cadrul atelierelor de lucru, bine structurate de cadrele didactice ai şcolii Rauseni, voluntarii unei asociații din Iași, invitați de părintele paroh al Bisericii Rediu, voluntarii noștrii formați din elevii de liceu, ce au absolvit scoala gimnaziale în comuna, în anii anteriori. Apoi vor avea doua zile pline de distracție oferite de Parcul de agrement, special invitat pentru acest eveniment. În egala măsura se implica și cele doua asistente comunitare, oamenii de servici de la școală și Primărie”, a precizat Maria Jijie.

Cu ajutorul sponsorilor, participanţii la tabără au parte de două mese pe zi si apa necesara consumului zilnic.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *