Profesoara din Botoșani, cu 10 la titularizare, dar fără post. „Copilul pe care îl ai în fața ta trebuie să îl consideri ca pe propriul tău copil”

Foto: naukri.com

Singurul 10 de la examenul de titularizare, din județul Botoșani, a fost obținut de profesoara Mihaela Danu, din municipiul Botoșani. De cel puțin zece ori a participat până acum la examenul de titularizare la biologie și de fiecare dată a obținut rezultate foarte mari. Din păcate, în municipiu nu este niciun post titularizabil de ani de zile, iar în județ sunt foarte puține.

Modestă, Mihaela Danu susține că nu i se pare o performanță greu de atins și nicidecum ceva lăudabil, ci pur și simplu o normalitate. Din punctul său de vedere, un profesor, când merge să le predea elevilor, trebuie să fie foarte pregătit, iar nota șapte chiar trebuie să ia fiecare cadru didactic care se prezintă la catedră.

„Eu am mai fost la examene de titularizare, depinde de fiecare. Bine, se fac în fiecare an niște subiecte tip, nu foarte dificile, dar pot spune că singura care dă bătăi de cap este  metodica, care este foarte subiectivă la corectare. În rest, fiecare obține rezultate după cât învață, cât își dorește”, ne-a mărturisit Mihaela Danu.

Consideră că ar trebui felicitați toți candidații care au reușit să obțină rezultate mari. Și nu sunt puțini. 226 candidați din Botoșani au obținut note între 7 și 9,99.

Dacă își place ceea ce faci nu este greu nimic! În primul rând trebuie să îți placă să lucrezi cu copiii. Nu să fie doar o modalitate de a avea serviciu. Copilul pe care îl ai în fața ta trebuie să îl consideri ca pe propriul tău copil și să nu îl dezamăgești”, susține cadrul didactic.

La nivelul județului Botoșani, rata notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 42,8%, peste procentul de 41,9% înregistrat la nivel național, iar procentul notelor între 5 și 6,99 este de  37,2%.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *