Examenul pentru definitivare în învățământ se va desfășura la 25 de discipline. Unde a fost stabilit centrul de examen la Botoșani

La nivelul județului Botoșani, proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie 2024, în centrul de examen de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, proba se va desfășura la 25 de discipline. Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe 131 de candidați, dintr-un total de 139 de candidați înscriși la începutul anului școlar.

Accesul candidaților în sălile de examen în vederea susținerii probei scrise: 24 iulie 2024, în intervalul orar 7.30 – 8.00. Instruirea candidaților cu privire la desfășurarea probei scrise se va desfășura în intervalul orar 8.00 – 8.50. Proba scrisă va începe la ora 9.00 și va dura 4 ore. La prezentarea în centrul de examen, candidații vor avea asupra lor buletinul de identitate/ cartea de identitate/ cartea de identitate provizorie, pașaportul sau, în mod excepțional, permisul de conducere sau cartea de alegător.

Disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: Limba română și literatura pentru copii și metodica activităților instructiv-educative în grădinița de copii – 36 de candidați, Limba și literatura română și matematică, metodica predării limbii și literaturii române/comunicării în limba română și metodica predării matematicii/matematicii și explorării mediului în învățământul primar (învățământ primar în limba română) – 22 de candidați, Educație fizică și sport – 20 de candidați.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 30 iulie 2024, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro, iar rezultatele finale vor fi afișate la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 6 august 2024.

Le doresc mult succes tuturor candidaților care vor participa la examenul național pentru definitivare în învățământ! Acest examen reprezintă un pas important în cariera lor profesională pentru că, prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și intră pe o rută ascendentă de profesionalizare!” a declarat Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *