O elevă din Botoșani, pe podium la Olimpiada națională de „Meșteșuguri artistice tradiționale”. „E un mod de exprimare potrivit pentru inima mea”

O elevă din Botoșani a ajuns pe podium la Olimpiada națională de „Meșteșuguri artistice tradiționale”. Maria Chiș, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, îndrumată de profesorul Petronela Țurcanu, a obținut premiul al doilea la secțiunea de pictat icoane pe sticlă.

Această performanță este rezultatul unei munci neobosite, dublată de dăruire, implicare, pasiune și iubire pentru frumos și autentic.

„Am învățat să pictez de trei ani de la profesorii mei. Mi s-a părut un mod de exprimare artistic apropiat de suflet, potrivit pentru inima mea și mi-a plăcut foarte mult în momentul în care am început, mai ales când au început să-mi iasă lucrările și să arate foarte frumos”, a precizat Maria.

În perioada 17-21 iulie 2024 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, s-a desfășurat Olimpiada nationala cu participare internationala ,,Mestesuguri artistice tradiționale” , ediția XXVII la Sibiu.

Urmareste-ne pe Google News

Ei sunt botoșănenii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *