FOTO Avem cu ce ne mândri! O tânără din Botoșani va opera la cel mai mare spital din Europa. „Din timpul școlii primare îmi doream să fiu doctoriță”

Din capitolul „Botoșăneni cu care ne mândrim”, astăzi vă prezentăm o tânără din Botoșani care a fost acceptată fără examen, dar pe baza unui CV impresionant, la cel mai mare spital din Europa, respectiv Charite Berlin. Aici, Alice Colescu, studentă în anul VI la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Iași, a  asistat și a participat activ  la diferite proceduri din cadrul operației de transplant.

A făcut circa șase operații de transplant de rinichi și a fost invitată să se reîntoarcă pentru un stagiu ulterior.

Pasiunea sa pentru medicină, pentru salvarea de vieți, este depășită doar de modestia sa. Alice este de părere că performanțele sale sunt perfect normale și pot fi atinse de absolut oricine dacă își dorește cu adevărat.

„Pentru mine procesul a fost unul mai special pentru că am aplicat la o facultate cu care nu avem momentan parteneriat. Cerințele au fost: diploma de limba germană B2-C1 și CV-ul. Notele nu i-au interesat. Colegii internaționali care mai erau acolo au avut cu totul alt proces fiind prin facultăți partenere: au fost supuși anumitor teste, iar în funcție de clasament au avut câte 1-2 locuri la Charite, fiind și cel mai ales spital dintre toate deoarece momentan e locul 1 în Europa. Din câte am inteles, la un alt campus, un alt român care a învățat în Franta  nu mai știu exact) a fost primit și el. Experienta din spital a fost extraordinară. Doctorii se purtau extrem de atenți, prietenoți și calmi cu orice pacient, dar și cu studenții dorind să îi ajute să învețe cât mai multe. Cu toate că nu am mai asistat niciodată activ la vreo operație, prof Ollinger mi-a oferit oportunitatea de a mă implica activ în multiple transplanturi. Iar satisfacția acestor tipuri de operații este de nedescris. Nu consider că e imposibil să ajungi aici sau că am făcut eu ceva special. Într-adevăr, am fost implicată în multe congrese, stagii și activitati și probabil asta a contat mult. Însă cel mai important este să îți dorești ceva și să țintești cât mai sus chiar dacă celor din jur li se va părea imposibil de realizat”, ne-a mărturisit tânăra botoșăneancă.

Cei șase ani de facultate nu au fost deloc ușori. Numai ea știe de nopțile nedormite, stresul dinainte de examene, dar a muncit enorm pentru că, pentru ea, medicina este totul.

„Eu nu știam deloc germană când m-am hotărât că la un moment dat în viață voi ajunge la Charite. Asta a fost și scopul pentru care am început germană în anul 2. Și uite că am reușit. Însă în spate am permanenta susținere a familiei mele fără de care nu aș fi reușit să acumulez atâtea cunoștințe și experiențe. Cu siguranță și acesta e un impediment pentru mulți care își doresc, dar din anumite motive nu pot reuși să realizeze asemenea stagii. Nu consider că merit laude pentru acest internship, este ceva ce eu personal mi-am dorit foarte mult, dar nu e imposibil de realizat de către ceilalti. Nu sunt singura care am ajuns acolo, însă pentru mine este o extraordinară experiență profesională și o rampă de lansare către țeluri și mai înalte”, ne-a dezvăluit Alice.

De mică și-a dorit să devină doctoriță

Alice este o tânără frumoasă, sensibilă, iubitoare, dar foarte determinată și muncitoare. De mică a visat să devină doctoriță așa că din timpul școlii a făcut pași mici, dar siguri pentru a-și îndeplini visul. Putea să meargă să studieze, după terminarea liceului, în străinătate, dar a ales să facă medicina la Iași pentru a fi aproape de familia ei.

„A fost foarte greu, dar nu are rost să te sacrifici atât dacă nu ai o plăcere pentru asta. Eu am învățat cu plăcere și nu regret nimic, nici măcar nopțile pierdute”, a spus tânăra.

A învățat toată viața, dar cu plăcere, spune ea. Nu a lăsat nimic la voia întâmplării. Asta nu înseamnă că toții ani și i-a petrecut în bibliotecă. Dimpotrivă! Alice a găsit un echilibru între viața personală și studii, a mers în vacanțe, a fost alături de familia ei. Duce o viață echilibrată, are grijă de pasiunile ei, face sport, iar peste puțin timp se va cununa religios cu un tânăr IT-ist, alături de care a decis să-și întemeieze o familie.

Din timpul școlii primare îmi doream să fiu doctoriță. Cred că ziceam că vreau să fiu cardiolog la acel moment, după care m-am gândit la chirurgie, chiar și în primii ani de facultate, după care iar m-am gândit la cardiologie și acum când am mers la Berlin mi-a plăcut foarte mult partea de transplant, tot pe chirurgie. Acum sunt  în dubii, nu știu ce să aleg”, spune Alice.

În viitor, Alice vrea să se perfecționeze și în America, dar nu își dorește să rămână acolo. Tot pământul românesc o atrage.

Mi-ar plăcea să deschid o clinică pe viitor la Botoșani”, a mărturisit tânăra.

Urmăreşte-ne pe Google News!

4 thoughts on “FOTO Avem cu ce ne mândri! O tânără din Botoșani va opera la cel mai mare spital din Europa. „Din timpul școlii primare îmi doream să fiu doctoriță”

  1. Felicitari pt ambitie si devotament!Felicitari familiei care i au stat alaturi!Succese din ce in ce mai mari!

  2. Vrăjeală! Eu învăț lb germană din cl a 2-a ( curs intensiv – 6 ore saptamană)și tot mai am unele lipsuri, am stat in Germania 10 ani…iar ea s-a apucat de germană in anul 2 de facultă( mai avea si altele de făcut) si (a)pleacă la Berlin la muncă intr-un spital ?! 😉
    Lb. germană nu e ca engleza sa o inveti de pe you tube, germana e foarte grea…de aia multi romani care pleacă la muncă in Jermania nu se pot descurca( pt că nu știu limba).
    Dacă era ceva de capul ei, nemții ar fi oprit-o acolo…dar cum nu se descurcă in lb germană, maxim infirmieră o să o angajeze acolo . Știu…asta e viața!
    Să zică merci sau danke schön dacă prinde un post la Săveni sau Darabani.
    😜

  3. Dnule Mihai,ea este obisnuita sa invete si sa invete,iar fiecare are abilitatile lui de a invata!Sunt oameni care nici dupa o viata de stat in alta tara nu invata limba din tara respectiva,iar altii o invata in cativa ani!Observ „invidie”in comportamentul dumneavoastra,ceea ce nu e prea ok!Ar trebui sa apreciati valorile si sa recunoașteți asta!In plus nu orice viitor doctor este acceptat la un asemenea spital!Deci haideti sa fim cinstiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *