Se întâmplă la Botoșani! Mașini blocate și amenzi pentru șoferii care nu au plătit parcări

Mai mulți șoferi au fost amendați de polițiștii locali pentru că nu au achitat contravaloarea tichetului sau au depășit perioada de valabilitate a tichetului afişat în parbriz, informează Poliția Locală a municipiului Botoșani.

Potrivit sursei citate, n intervalul 12-17 iulie 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulația pe drumuri publice, au acționat și dispus măsuri potrivit prevederilor H.C.L. nr. 292/2017 și O.U.G. nr 195/2002, fiind aplicate 75 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 11.900 lei.

Astfel, în parcările prevăzute cu parcometre au fost identificate 12 situații în care conducătorii autovehiculelor nu au achitat contravaloarea tichetului/expirarea perioadei de valabilitate a tichetului afişat, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale și dispusă măsura blocării roților unui număr de 12 autovehicule.

De asemenea, s-a acționat pe raza municipiului pentru identificarea situațiilor de parcare a autoturismelor în raza de acțiune a indicatoarelor rutiere cu semnificația ,,Oprirea interzisă”, ,,Staționarea interzisă” și ,,Accesul interzis”, fiind depistate 34 situații de încălcare a prevederilor legale și dispusă sancționarea contravențională potrivit O.U.G. nr 195/2002.

În Zona de Agrement Cornișa au fost desfășurate activități pentru prevenirea, depistarea și sancționarea faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, identificarea situațiilor în care conducătorii auto efectuează manevre de turare a motoarelor și întoarceri bruște pe loc, accelerări sau frânări bruște în scop de divertisment.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *