Frații din Botoșani acuzați de moartea unui bărbat, după o bătaie crâncenă, rămân în arest

Cei doi fraţi din judeţul Botoşani care ar fi ucis în bătaie un bărbat rămân după gratii. Este vorba de fraţii Ionuţ Daniel Boboc şi Vasile Sorin Boboc din Rădăuţi Prut, care sunt acuzaţi de lovituri cauzatoare de moarte şi care au fost arestaţi în baza unui mandat emis în cursul zilei de luni.

Tinerii de 31 şi, respectiv, 34 de ani, au contestat măsura arestării preventive dispusă de Tribunalul Botoşani, însă Curtea de Apel Suceava a respins, vineri contestația acestora, ca nefondată.

Au bătut victima pentru a îşi răzbuna tatăl

Bărbatul din judeţul Botoşani care a fost bătut cu bestialitate şi abandonat pe marginea drumului ar fi avut un conflict cu tatăl agresorilor. Viorel Ţâmbală, în vârstă de 53 de ani, a decedat, sâmbătă, în Spitalul Municipal Dorohoi, unde a ajuns după ce a fost lovit cu pumnii şi picioarele pe un drum din localitatea Rădăuţi Prut.

Cu puţin timp înainte de a fi bătut, botoşăneanul ar fi fost la un bar unde ar fi avut un conflict cu tatăl celor doi fraţi agresori, pe care l-ar fi lovit.

Imediat, victima ar fi cerut sprijinul băieţilor săi, iar cei doi tineri, de 31 şi, respectiv, 34 de ani, ar fi plecat în căutarea lui Viorel Ţâmbală, pentru a se răzbuna. Ajuns din urmă, bărbatul a fost bătut atât de puternic, încât a suferit leziuni foarte grave, care ulterior i-au provocat decesul.

Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 204 Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Boboc Ionuţ – Daniel şi Boboc Vasile – Sorin împotriva încheierii nr. 56 din data de 15.07.2024 pronunţată de Tribunalul Botoşani – Secţia penală în dosarul nr. 1271/40/2024. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe fiecare dintre inculpaţii contestatori să plătească statului câte 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare din prezenta cale de atac. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru contestatorii inculpaţi Boboc Ionuţ – Daniel, în cuantum de 466 lei (delegaţia nr. 2147/19.07.2024 – av. Voronca Bogdan) şi Boboc Vasile – Sorin, în cuantum de 466 lei (delegaţia nr. 2148/19.07.2024 – av. Corduneanu Gabriel) rămân în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată azi, 19.07.2024, prin punerea minutei la dispoziţia inculpaţilor contestatori şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 rap. la art.405 alin.1 teza finală Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *