Afecțiunea cu care se confruntă multe dintre femeile de vârstă mijlocie. Un medic din Botoșani explică care sunt simptomele

O afecțiune cu care se confruntă foarte multe femei de vârstă mijlocie poate fi depistată ușor dacă sunt recunoscute câteva simptome. Medicul ginecolog Alexandra Ciobanu arată ce anume cauzează atrofia vaginală și cum poate fi recunoscută. Potrivit acesteia, această afecțiune se datorează lipsei producerii hormonului feminității-estrogenul, care apare in perioada de perimenopauza și menopauza.

Iată care sunt simptomele, potrivit medicului:

 Arsură sau mâncărime la nivelul vaginului
Când țesuturile vaginale devin inflamate ca urmare a atrofiei vaginale, este posibil să simțiți o senzație de arsură sau mâncărime în vagin. Acest lucru poate apărea la întâmplare sau la anumite momente, cum ar fi după sex sau când urinați.

 Infecții urinare frecvente
Pe măsură ce țesuturile vaginale devin mai subțiri, puteți fi mai predispusă la infecții care apar atunci când bacteriile se răspândesc din zona vaginală la uretra (care transportă urina în afara corpului de la vezică), vezică, uretere (care transportă urina de la rinichi la vezica urinară) și chiar rinichii dvs.

 Sângerare vaginală
Pe măsură ce țesutul care căptușește vaginul devine mai subțire, vasele de sânge din interiorul acestuia vor fi mai predispuse la sângerare, mai ales atunci când sunt supuse frecării sau presiunii din cauza actului sexual.

Senzație de uscaciune și durere în timpul sexului
O reducere a estrogenului poate duce la scăderea aproducției de fluide vaginale care servesc drept lubrifianți în vagin. Când vaginul este uscat, penetrarea sexuală poate fi mai dificilă, iar actul sexual poate deveni dureros. Acest lucru poate duce la pierderea plăcerii sexuale, precum și la probleme între tine și partenerul tău.

Probleme în atingerea orgasmului
Atrofia vaginală este o cauză frecventă a disfuncției orgasmice în timpul vârstei mijlocii.

 

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *