FOTO Tânărul din Botoșani, absolvent de Medicină, care ar reforma sistemul medical din România. „Un medic bun trebuie să fie un exemplu de empatie și dăruire”

În 2015, pe când era elev al Colegiului Național „A.T. Laurian”, câștiga titlul de Mister Preuniversitaria. Era un adolescent cu o mulțime de idei, înconjurat de prieteni, „flămând” de tot ce înseamnă cunoaștere. A fost o plăcere trecătoare pentru că nu și-a dorit niciodată cu adevărat să urmeze o carieră în modelling.

„ Simțeam mereu că menirea mea este alta”, ne-a spus Mădălin Șerban Noroc, acum proaspăt absolvent al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Iași.

Își amintește și acum cu ce gânduri a pășit prima oară pe treptele universității: să salveze vieți, să fie util în societate și să evolueze, atât intelectual, cât și moral.

„Au fost 6 ani dificili, plini de stres, emoții, nopți nedormite și foarte multa muncă, dar printre aceste elemente ce par la prima vedere negative, am avut şansa de a mă bucura cu adevărat de studenție, cunoscând persoane ce și-au lăsat amprenta, ajutându-mă să devin cea mai bună versiune a mea. Este un drum lung și anevoios iar studiul pentru a fi la curent cu noile informații este pe tot parcursul vieții”, a precizat, pentru BotosaniNews.ro, tânărul botoșănean.

De la dragostea de artă, la carieră în medicină

A crescut într-o familie de oameni cu valori și principii bine definite. De la bunicul său, renumitul profesor Aristotel Vasiliu, a moștenit dragostea de artă, pentru care are și acum o adevărată pasiune. Însă interesul pentru știință a fost mai mare așa că a decis să devină medic.

„Încă din primii ani de viață am crescut într-un mediu în care arta și esteticul au fost promovate drept valori indispensabile. Datorită bunicului meu, regretatul profesor Aristotel Vasiliu, visul meu era să urmez drumul artei, dar în același timp interesul meu pentru știință şi dorința de a ajuta oameni au primat în alegerea carierei, arta rămânând o pasiune”, mărturisește botoșăneanul.

Consideră că, pe lângă studiul din timpul facultății, voluntariatul oferă șansa ideală de a învăța din practica medicală, așa că a făcut parte din mai multe programe de voluntariat atât și spitale din Iași, cât și din Botoșani. Știe exact ce își dorește pentru viitorul său: să devină un medic bun, așa că și-a planificat fiecare pas care să îl ajute să își îndeplinească obiectivul.

Următorul pas important în cariera de medic este examenul de rezidențiat unde voi alege specializarea în funcție de punctajul și preferința personală. Un medic bun trebuie să fie un exemplu de empatie și dăruire, dar în același timp nu trebuie să neglijeze viața personală şi familia”, spune tânărul.

„Sistemul medical din România are nevoie crucială de reformare”

Mădălin nu ia în calcul să se întoarcă să lucreze în spitalele din Botoșani. Cel puțin deocamdată. Vrea să se formeze și perfecționeze ca medic într-un centru universitar din țară sau din străinătate. Cât privește sistemul medical românesc, tânărul spune că acesta are nevoie de o reformare de urgență.

Din punctul meu de vedere sistemul medical din România are nevoie crucială de reformare. Posturile, aparatura medicală, condițiile saloanelor în care sunt internați pacienții cât și gestionarea timpului de preluare a bolnavilor trebuie luat în considerare, pentru un management ce reflectă locul țării noastre în Uniunea Europeană. Majorarea salariilor rezidenților şi plata gărzilor sunt alte subiecte importante ce ne-ar apropia de normalitate în perioada în care trăim”, spune botoșăneanul.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *