FOTO Efectele vijeliei din această seară: copaci doborâți de vânt pe stradă și pe fire de electricitate și casă în flăcări de la un trăsnet

În urma fenomenelor meteo periculoase care s-au înregistrat în această după-amiază în mai multe comune ale județului, pompierii militari și voluntari, drumarii și echipele de intervenție a furnizorului de energie electrică, au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea efectelor, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Astfel, în comuna Coșula, doi arbori au fost doborâți de vânt peste firele de electricitate și gardul a două gospodării, iar în orașul Flămânzi, un arbore a căzut peste un fir de electricitate. Pe DJ 208, între localitățile Tudora și Joldești, doi arbori au căzut pe partea carosabilă, blocând circulația pe un sens de mers iar  în localitatea Coșula, o casă a luat foc de la un trăsnet. Flăcările au fost observate de o vecină care a sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani cu două autospeciale de stingere. Pompierii au reușit să limiteze extinderea flăcărilor la cea de-a doua casă din acea curte, dar și la gospodăriile învecinate.

Pentru înlăturarea efectelor au acționat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, Punctului de Lucru Flămânzi, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Coșula, Tudora, drumarii de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri și de la furnizorul de energie electrică.

Timp de mai bine de două ore, 18 comune ale județului s-au aflat sub incidența a patru avertizări nowcasting tip cod portocaliu de averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

Pentru protecția populației din zonele vizate a fost transmis un mesaj de avertizare hidrologic pentru râul Miletin prin sistemul RO-ALERT.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *