Femeie din Botoșani, în stare gravă la spital după ce a fost mușcată de șarpe

O femeie din județul Botoșani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost mușcată de șarpe. Este vorba despre o botoșăneancă de 54 de ani, din localitatea Racovăț, care a început să se simtă rău, miercuri, la scurt timp după ce a fost mușcată de un șarpe, chiar în curtea casei sale. Femeia a sunat la 112, iar la fața locului a ajuns o ambulanță, fiind transportată la Spitalul Municipal Dorohoi.

Potrivit managerului Spitalului Municipal Dorohoi, medicul Valerian Andrieș, femeia a fost stabilizată la unitatea spitalicească din Dorohoi, dar ulterior a fost transferată la Spitalul Județean Suceava pentru a-i fi administrat serul antiviperin.

Femeia a fost mușcată de un șarpe, dar nu cunoaștem specia. Pacienta a ajuns în serviciul nostru, a fost stabilizată şi echilibrată şi direcţionată către Spitalul de Urgenţă Suceava, pentru administrarea de ser antiviperin. În spitalele din Dorohoi, Botoșani și Iași nu există acest tip de ser. Fiind o raritate dozele sunt direcționate către spitalele din zonele muntoase, cum este Suceava, unde pericolul mușcăturilor de șarpe sunt mai mari ”, a declarat, pentru Realitatea Dorohoiană, Valerian Andrieș.

Ce se recomandă în caz de mușcătură de viperă

Spălați rana cu apă curată și dezinfectați-o dacă aveți la dispoziție peroxid de hidrogen sau permanganat de potasiu. Înfășurați sau comprimați zona mușcăturii, dar fără a utiliza un garou și mergeți la camera de primiri urgențe cât mai curând posibil.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *