VIDEO Patru şoferi din Botoşani au rămas fără permis în baza noii Ordonanţe de Guvern 84/2024

Patru şoferi din Botoşani au rămas fără permis în baza noii Ordonanţe de Guvern 84/2024, după ce au fost suspectaţi de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, ca urmare a verificărilor cu aparatul drug test, a anunţat şeful Poliţiei Rutiere din Botoşani, Teodor Orhei.

Acesta susţine că trei dintre şoferi au avut permisele restituite în 72 de ore, iar în cazul celui de-al patrulea a fost confirmat consumul de droguri şi s-a întocmit dosar penal.

Şeful Poliţiei Rutiere face precizări la condiţiile în care se suspendă dreptul de a conduce în cazul persoanelor  care sunt depistate pozitiv la drug test.

În urma noilor modificări legislative în domeniul rutier, conducătorii auto care refuză testarea cu aparatele din dotare, fie drugtest, fie etilotest, sunt conduși la unități medicale specializate, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței, existenței sau inexistenței substanțelor interzise sau alcoolului în sânge, iar, față de aceștia este luată măsura administrativă de retragere a permisului de conducere, până la sosirea rezultatului probelor.

 

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *