Un fermier din Botoşani are probleme financiare. A cerut protecţia oferită de concordatul preventiv

foto: agrointel.ro

Un fermier din judeţul Botoşani are probleme financiare, cerând protecţia oferită de concordatul preventiv. Este vorba de societatea comercială Prima Agrozoo SRL cu sediul în localitatea Răuseni, care este specializată în „creşterea bovinelor de lapte”.

Firma administrată de Constantin Peţenchiu a depus la Tribunalul Botoşani o cerere de declanşare a procedurii de concordat preventiv.

În 2023, societatea comercială Prima Agrozoo SRL a avut o cifră de afaceri de 746.988 lei şi o pierdere de 287.120 lei.

Ce este concordatul preventiv

Concordatul preventiv este o procedură destinată societăților aflate în dificultate, adică acelor societăți care se confruntă cu dificultăți rezultând din orice fel de împrejurare, ce constituie o amenințare reală și serioasă pentru capacitatea viitoare a respectivelor firmei de a-și plăti datoriile la scadență, în lipsa luării unor măsuri adecvate.

Procedura de concordat setează un cadru procedural care permite suspendarea executărilor silite și restructurarea societății în dificultate pe baza unui plan de restructurare votat de creditorii afectați și omologat de judecătorul-sindic.

Urmareste-ne pe Google News

 

Premieră pentru Botoșani! O cunoscută firmă din Botoșani intră în procedură de concordat preventiv, din cauza problemelor financiare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *