O primărie din Botoșani își construiește o centrală electrică fotovoltaică de tip “on-grid”. Va investi 1,6 milioane de lei

O primărie din județul Botoșani își construiește o centrală electrică fotovoltaică de tip “on-grid”, petru care va investi 1,6 milioane de lei. Este vorba de Primăria comunei Stăuceni, cea care a lansat licitația pentru desemnarea unei firme care să facă proiectarea și execuția pentru înființarea unui parc fotovoltaic..

„.A fost propusa infiintarea unei centrale electrice fotovoltaice de tip “on-grid” cu capacitatea de 303.4 kWp – Varianta cu invertoare trifazate. Prin acest scenariu se urmareste infiintarea unei centrale electrice fotovoltaice de tip “on-grid”, ceea ce presupune racordarea la reteaua nationala de distributie a energiei electrice”, susțin reprezentanții Primăriei.

In esenta, principalele activitati ce vor fi desfasurate vor fi:

  • Prelucrarea terenului pentru aplatizarea curbelor de nivel abrupte, taluzarea si compactarea pamantului
  • Infiintarea cailor de acces pentru activitatile de mentenanta
  • Montarea structurii metalice de sustinere
  • Montarea de panouri fotovoltaice cu puterea instalata de minim 410W
  • Montarea invertoarelor trifazate pe suporti speciali
  • Intocmirea unui studiu de solutie si obtinerea avizului tehnic de racordare al centralei electrice
  • Racordarea instalatiei la Sistemul Energetic National.

Pornind de la consumurile energetice existente, a fost dimensionata o centrala electrica fotovoltaica, racordata la punctele de consum, pentru injectarea surplusului de energie electrica in SEN (Sistemul Energetic National).

Principalele capacitati fizice ale centralei sunt:

  • Panou foto voltaic 410 Wp 740 buc
  • Invertor trifazic 6 buc

Centrala electrica fotovoltaica pentru compensarea consumului de energie inregistrat pe conturul studiat este propusa a fi construita pe terenul, in suprafata de 170300,00 mp, aflat in proprietatea comunei Stauceni.

Finantarea este asigurată de Ministerul Energiei, în calitate de autoritate națională de implementare și gestionare a fondurilor alocate României prin Fondul pentru modernizare, în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2022 privind stabilirea cadrului instituțional și financiar de implementare și gestionare a fondurilor alocate României prin Fondul pentru moderniza.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *