Societatea Nova Apaserv, apel către toți utilizatorii pentru folosirea apei numai pentru uz casnic și menajer

Societatea Nova Apaserv S.A. Botoșani informează toți consumatorii din județul Botoșani că în prezent toate sistemele de alimentare cu apă funcționează la capacitate maximă. Vremea caniculară conduce la un consum exagerat de apă având în vedere în mod deosebit utilizarea excesivă a apei potabile la lucrările agricole și zootehnice.

Rețelele de transport și distribuție a apei potabile administrate de S.C. Nova Apaserv S.A. sunt proiectate și executate conform unor normative tehnice care țin cont de populația deservită, de consumul casnic și menajer uzual, astfel încât, în perioadele cu regim termic și pluviometric normal, acestea fac față cererii de apă.

În același timp, rețelele nu fac față suprasolicitării cauzate de creșterea masivă a consumului în condițiile actuale, când cu toții resimțim efectele schimbărilor climatice (caniculă asociată cu secetă), mai ales dacă în astfel de perioade utilizatorii folosesc apa potabilă pentru activitățile de grădinărit, zootehice (ferme în principal), udarea peluzelor, umplerea piscinelor s.a.m.d.

”Societatea NOVA APASERV S.A. Botoșani face un nou apel către toți utilizatorii pentru folosirea apei numai pentru uz casnic și menajer!”, se arată într-un comunicat de presa.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *