Un îndrăgit preot a murit după ce i s-a făcut rău în timpul slujbei. A ctitorit două biserici

Un preot catolic din Neamț a murit luni la spital după ce i s-a făcut rău duminică, în timpul liturghiei pe care o ținea în fața credincioșilor. Preotul era foarte iubit de credincioși, iar în trecut a slujit pentru românii din Italia și bolnavii din spitale.

Episcopia Romano-Catolică Iași a anunțat luni decesul preotului Maricel Medveș, la Spitalul Municipal de Urgență Roman, după ce i s-a făcut rău duminică în timpul celebrării Sfintei Liturghii, scrie Monitorul de Neamț.

Preotul slujea la Parohia Nașterea Sfintei Fecioare din satul Bălușești, comuna Icușești.

Preotul în vârstă de 65 de ani era pastorul comunității catolice din Bălușești din septembrie 2010, iar înainte de asta a slujit inclusiv pentru migranții români din Verona și bolnavii din spitalele ieșene. Episcopia Romano-Catolică mai spune că, în cei 38 de ani de slujire sacerdotală, preotul nemțean a ctitorit două biserici, una în Târgu Frumos și alta în Podu Iloaiei.

Slujirea lui în atâtea locuri şi în folosul atâtor oameni, contribuţia adusă zidirii împărăţiei cereşti să fie răsplătite de milostivirea neîntrecută a Marelui Preot, Isus Cristos, mântuitorul tuturor”, a transmis Episcopia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *