Cod roșu de arșiță în toată țara: temperaturi resimțite de 50 de grade. Avertisment ANM: Nu este exclus ca marți și miercuri să fie și mai cald!

Codul roșu de caniculă a fost prelungit și cuprinde aproape toată țara. Vom avea parte de temperaturi resimțite de până la 50 de grade Celsius, iar meteorologii spun că sunt doborâte recordurile istorice.

Discomfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile afectate de codul roșu de caniculă, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale„, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Constanța Vâlciu.

„Atât astăzi, cât și mâine avem în vigoare cod roșu, unde valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi 33-36 de grade”, a mai spus meteorologul.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade în aceste zone unde avem cod roșu, astfel că nopțile vor fi tropicale. În plus, valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *