Rugăciuni pentru ploaie, astăzi, în bisericile din Botoșani

foto arhiva

Preoții din bisericile din județul Botoșani s-au rugat pentru ploaie. Duminică, la Sfânta Liturghie, preoții au făcut rugăciuni pentru ploaie la vreme de secetă.

Județul se află sub Cod roșu de caniculă, iar din cauza temperaturilor extreme și a lipsei precipitațiilor sunt restricții la apă, culturile se usucă pe câmp, iar unii oameni nu au cu ce să își adape animalele.

Meteorologii anunță în continuare zile de foc. Astăzi, dar și pe 15 și 16 iulie, Botoșaniul se află sub avertizare de Cod roșu. Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

 Urmareste-ne pe Google News

FOTO & VIDEO Clipe de panică pentru o femeie din Botoșani! S-a trezit cu un șarpe pe trotuarul casei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *