Ambulatoriu de recuperare neuromotorie pentru persoane cu dizabilități din Botoșani, modernizat cu 1,7 milioane lei

Autoritățile județene vor să reabiliteze o clădire veche ce aparține Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani. În acest sens, va fi pusă spre aprobare, în ședință extraordinară de Consiliu Județean, documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție ,,Reabilitarea și Modernizarea Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Botoșani”.

Având în vedere oportunitatea de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 13 – Reforme sociale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, a înaintat spre avizare și aprobare documentația mai sus menționată, urmând a fi depusă pentru solicitarea finanțării în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Proiectul urmărește îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală, precum și monitorizarea performanțelor fondului construit”, susțin reprezentanții Consiliului Județean.

Corpul de clădire propus reabilitării este situat în str. Puskin, nr. 2, în municipiul Botoșani, a fost construit în 1970 și are destinația de clădire îngrijire a persoanelor cu dizabilități aflată în administrarea DGASPC Botoșani.

Documentația analizează posibilitatea de reabilitare și modernizare a acestei clădiri, în scopul menținerii acesteia în stare buna de funcționare din punct de vedere al siguranței în exploatare, al igienei și sănătății celor care utilizează acest spațiu. Reabilitarea este motivată de necesitatea eliminării infiltrațiilor și menținerea construcției într-un stadiu optim de funcționare și exploatare, având în vedere că în această clădire se desfășoară activități care necesită condiții optime de igienă și siguranță.

Investiția presupune anvelopare termică. modernizarea instalaţiilor, vor fi instalate panouri fotovoltaice pentru producere energie electrică și boilere pentru producere apă caldă, montare sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumatorilor energetici, ca sursă alternativă de încălzire se vor monta pompe de căldură, aer-aer pentru încălzirea spațiilor și aer-apă pentru ACM, sistem de răcire aeraer, sistem de ventilației cu recuperator de căldură, corpuri de iluminat cu led. Investiția ar urma să se ridice la 1.739.600,22 lei, inclusiv TVA 19%.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *