Primarul unui oraș din Botoșani a stropit anti-insecte pe toate spațiile publice. Se dorește reducerea numărului de țânțari, muște și căpușe

Primarul unui oraș din județul Botoșani a stropit anti-insecte pe toate spațiile publice din dorința de reducere a numărului de țânțari, muște și căpușe. Primarul din orașul Bucecea, Angel Gheorghiu, a anunțat că a derulat o acțiune de dezinsecție a tuturor spațiilor publice de pe raza administrativă a orașului Bucecea.

„Această amplă acțiune de dezinsecție a spațiilor publice are scopul de a asigura un mediu mai sănătos și mai sigur pentru toți locuitorii orașului nostru. Zonele vizate sunt: parcurile și locurile de joacă, străzile și aleile principale, spațiile verzi din jurul blocurilor, zonele de agrement și piața.
Beneficiile sunt: reducerea numărului de insecte dăunătoare, inclusiv țânțari, muște și căpușe, scăderea riscului de transmitere a bolilor vectoriale (ex. West Nile, Lyme)”, a transmis primarul din Bucecea.

Dezinsecția a fost realizată de o firmă specializată, utilizând substanțe avizate de autoritățile competente și sigure pentru populație, mediu și animalele de companie.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *