FOTO Sâmbătă, cea mai caldă zi din luna iulie. Ce temperatură s-a înregistrat la Botoșani!

Județul Botoșani a înregistrat, sâmbătă, cea mai ridicată temperatură de până acum din aceast an. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la Botoșani temperatura resimțită a fost sâmbătă, 13 iulie, ora, 14.00, de 42 grade Celsius. La Darabani, temperatura resimțită a fost de 40 grade Celsius.

Temperatura aerului la aceeași oră a fost în municipiul Botoșani de 37 grade Celsius, aceeași valoare fiind înregistrată și la Stânca.

De altfel, ziua a fost anunțată ca fiind una caniculară.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, județul Botoșani se află în zilele de 13, 14, 15 și 16 iulie sub Cod roșu de caniculă. În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.       Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

 Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *