Dispută între două cluburi din SuperLiga, după transferul făcut de Gică Hagi la Farul. Valeriu Iftime confirmă: „Vom avea un litigiu”

Victor Dican a fost transferat de Gică Hagi la Farul de la FC Botoșani. Mutarea a produs tensiuni între două cluburi din SuperLiga. FC Botoșani va intra în litigiu cu U Cluj, după ce moldovenii l-au cedat pe mijlocașul Victor Dican la Farul în perioada de transferuri din această vară. Anunțul a fost făcut chiar de Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, care susține că nu a încasat vreun ban de pe urma transferului lui Dican la Farul.

Dispută între două cluburi din SuperLiga, după transferul făcut de Gică Hagi la Farul

Victor Dican a schimbat clubul în perioada de mercato din această vară. Mijlocașul defensiv în vârstă de 23 de ani a fost cedat de FC Botoșani la Farul, campioana din sezonul 2022/2023. Valeriu Iftime, finanțatorul moldovenilor, a mărturisit că nu a încasat vreun ban de pe urma mutării.

Farul l-a cedat pe Ștefan Bodișteanu la FC Botoșani ca monedă de schimb. Totodată, moldovenii vor primi alți jucători, dar sub formă de împrumut de la clubul lui Gică Hagi. Situația a escaladat în momentul în care pe fir au intrat cei de la U Cluj.

„Șepcile roșii” l-au cedat pe Victor Dican la FC Botoșani în iarna anului 2022 în schimbul sumei de 100.000 de euro. Totodată, U Cluj a oprit 20% dintr-un viitor transfer al tânărului mijlocaș defensiv, însă nu mai puțin de 125.000 de euro. Cu Victor Dican plecat de la FC Botoșani, ardelenii solicită suma de 125.000 de euro.

Valeriu Iftime confirmă tensiunile: „Vom avea un litigiu”

Valeriu Iftime refuză să le plătească suma respectivă celor de la U Cluj pentru că, după cum susține, nu a încasat niciun ban de la Gică Hagi pentru Victor Dican. Patronul lui FC Botoșani nu a putut să-l țină pe Victor Dican în lotul condus de Bogdan Andone.

„Așa este! Se pare că voi avea un litigiu cu cei de la U Cluj. Ei dețin 20 la sută dintr-un viitor transfer al lui Victor Dican la o altă formație, dar nu mai puțin de 125.000 de euro.

Eu am discutat cu cei de la U Cluj și le-am explicat că nu le pot da 125.000 de euro, că nici eu nu am luat bani de la Farul Constanța lui Gică Hagi. Am încercat să le propun o sumă mai mică, dar dânșii nu au dorit.

Apoi le-am explicat că jucătorul nu mai voia să stea deloc la FC Botoșani, iar dacă îl mai țineam peste voința lui, deși mai avea contract cu mine, atunci la anul riscam să îl pierd gratis. Și chiar nu am dorit să îl pierd gratis pe Dican. Astfel că, am fost nevoit să îl dau la Farul Constanța”, a declarat Valeriu Iftime, potrivit Pro Sport.

„Sunt supărați pe mine că l-am cedat pe Dican la Farul”

Valeriu Iftime a dezvăluit că a păstrat procente dintr-un eventual transfer al lui Victor Dican de la Farul. Patronul lui FC Botoșani speră să ajungă la o înțelegere cu cei de la U Cluj. „Nu am procente foarte multe dintr-un viitor transfer, undeva sub 20 la sută, dar m-am ales și cu Bodișteanu.

Voi vedea ce vom face în zilele următoare cu cei de la U Cluj. Probabil că acum sunt supărați pe mine că l-am dat la Farul, dar voi mai încerca să mai negociez cu dânșii în zilele următoare.

Poate că vom ajunge în cele din urmă la o înțelegere și nu vom ajunge într-un litigiu pe la comisii. Vă mai spun încă o dată că Dican nu mai voia să rămână la Botoșani. Voia să plece, iar eu dacă nu îl dădeam acum, atunci riscam să îl pierd gratis pe Dican”, au fost cuvintele lui Valeriu Iftime, potrivit Fanatik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *