Strigăt disperat! Botoșănenii care se usucă pe picioare la 40 de grade fără apă la robinet sau în fântâni. „Murim de sete”

foto: Guliver/Getty Images

Mai multe localități din județul Botoșani au rămas fără apă pentru că Administraţia Naţională Apele Române – Exploatarea Complexă Stânca Costeşti nu asigură debitul necesar de apă. Din cauza secetei însă întregul județ suferă, pentru că nici apă în fântâni nu este. Spre exemplu, la Drislea, localnicii se plâng că stau fără apă de zile întregi. Cei mai norocoși își cumpără apă în permanență, dar cei care abia își permit mai mult rabdă de sete.

Cod portocaliu și noi, în Drislea, stăm fără apă de o săptămână. Bătaie de joc. S-au gătit alegerile, pe nimeni nu-l mai interesează de noi. Murim de sete. De unde să mai scoatem bani pentru apă? În fântâni e puțină sau deloc, dar unde locuiesc eu nici fântâni nu avem că nu sunt izvoare. Sunt bolnavi, bătrâni, ce fac? Pe nimeni nu interesează”, este strigătul disperat al unei femei din Drislea.

Și cum o vorbă din popor spune că un necaz nu vine niciodată singur, județul nostru se află vineri sub alertă Cod Portocaliu de caniculă, iar sâmbătă și duminică va fi sub Cod Roșu de caniculă.

Cod Roșu de caniculă

Pe 13 și 14 iulie, Botoșaniul este sub Cod Roșu de caniculă. În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.
Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Potrivit Nova Apaserv, Administraţia Naţională Apele Române – Exploatarea Complexă Stânca Costeşti, nu asigură debitul necesar de apă, până la data de 22 iulie 2024, către utilizatorii alimentaţi din sursa de apă Prut.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *