Parc fotovoltaic construit de o primărie din județul Botoșani. Bugetul este de 1,39 milioane de lei

O primărie din județul Botoșani va construi un parc fotovoltaic, pentru care are un buget de 1,39 milioane de lei. Este vorba de Primăria comunei Bălușeni, care a lansat licitația pentru stabilirea constructorului.

„A fost propusa infiintarea unei centrale fotovoltaice cu capacitatea de 254.2 kWp, prin instalarea unui numar de 620 panouri fotovoltaice cu puterea instalata de minim 410W, a unui numar de 4 invertoare trifazate 50 KVA si 1 invertor terifazic de 60 KVA pentru compensarea consumului de energie electrica pe conturul studiat, cu o capacitate de productie determinata in urma simularilor cu software-ul specific de dimensionare”, susțin reprezentanții Primăriei Bălușeni.

Finanțarea este asigurată de Ministerul Energiei, în calitate de autoritate națională de implementare și gestionare a fondurilor alocate României prin
Fondul pentru modernizare, în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2022 privind stabilirea cadrului instituțional și financiar de implementare și gestionare a fondurilor alocate României prin Fondul pentru modernizare.

Urmăreşte-ne pe Google News!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *