Vremea se schimbă radical pentru câteva ore. Botoșaniul, sub Cod Galben

Vremea se schimbă radical pentru câteva ore, anunță specialiștii de la Severe Weather Alert România. Între orele 16-21, județul Botoșani se află sub Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, vijelii.

În cursul după-amiezii și al serii de astăzi, 10 iulie, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Munteniei și în zona continentală a Dobrogei, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Aceasta se va manifesta prin perioade cu vijelii (rafale de până la 65-75 km/h), averse – ce pot avea, pe alocuri, caracter torențial, descărcări electrice și izolat* grindină de mici sau medii dimensiuni (diametrul maxim ~ 1-2 cm). În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 15-20 l/mp și punctiform* 25 l/mp.

Temporar, în a doua parte a zilei de mâine, 11 iulie, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala mai ales în sudul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane. În funcție de evoluția probabilă a fenomenelor, prezentul mesaj va fi actualizat.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *