VIDEO Cinci fântâni construite în satele din Botoșani cu bani donați de români aflați în Marea Britanie. „Zilnic aduc apă potabilă de la distanțe foarte mari”

Prima fântână va fi construită în satul Buzdugan, unde 32 de familii așteaptă apa

Din pacate, în Romania anului 2024, exista oameni care traiesc fara apa. Batrani neputinciosi, mame cu copii mici, familii cu situatii financiare modeste cara zilnic apa potabila de la distante foarte mari pentru a-si acoperi nevoile casnice. Apa, un necesar atat de banal pentru noi dar un lux pentru acesti oameni.

Un grup de voluntari, romani stabiliti in Marea Britanie, au sărit în ajutorul acestor oameni, iar cinci fântâni vor fi construite în zona Darabani. Proiectul este susținut de cunoscutul bucătar Bărbosu, care face furori pe rețelele de socializare cu rețetele sale.

„Zona este una cu probleme, panza freatica de joasa adancime nefiind de ajuns sa acopere necesarul de apa si de accea trebuie sa sapam puturi de 40-50 de metri, ca sa fim siguri ca fantanile contruite de noi nu o sa sece. Din fonduri proprii si cu ajutorul unor oameni de afaceri generosi am reusit sa contruim o fantana dar mai avem nevoie de suma de 100.000 RON pentru saparea altor 5 puturi. Un metru de fantana ne costa aproximativ 300 de lei si dupa estimarile noastre pentru cele 5 fantani trebuie sa sapam un total de 200-250 de metri adica aproximativ 75.000 RON. Restul banilor ne sunt necesari pentru montarea unor cismele, achizitionarea de hidrofoare si amenajarea locului din jurul fantanilor”, susține Dănuț Burla, inițiatorul strângerii de fonduri.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *