Ce trebuie să faci ca să reușești la Bac. Fetele de 10 din Botoșani au dezvăluit secretul

Botoșaniul are o rata de promovare la Bacalaureat de 78,53%, înainte de contestații, cu 4% mai mare decât cea de anul trecut, iar pentru promoțiile anterioare este de 37,67%.  Au promovat examenul 2041 de candidați, dintr-un total de 2711 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1960 de candidați provin din promoția curentă, iar 81 de candidați din promoțiile anterioare. 1110 candidați au depus contestații după notele primite. Doi candidați au obținut media 10. 

Fetele de 10 sunt Iulia Alexandra Vanzariuc, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, profil socio uman și Iolanda Constantin, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, profil pedagogic, specializarea învățător-educatoare. Inteligente, perseverente, dar mai ales disciplinate, tinerele au reușit o performanță la care aspiră mulți adolescenți.

Cum să promovezi la Bac

Cele două tinere au precizat că fiecare elev are un sistem propriu de învățat, care nu se potrivește tuturor, însă ambele consideră că este important să fie un echilibru între studiu și relaxare. De asemenea, este necesară o muncă continuă pe parcursul anilor de studii pentru că în prea puține cazuri funcționează învățatul pe ultima sută de metri.

„Am avut un program binestabilit, am muncit constant încă de la începutul anului, am avut mai multe momente de pauză și zilnic și la sărbători pentru a petrece cu familia și prietenii. Consider că acestea sunt foarte importante pentru un elev pentru că te ajută să te deconectezi de la învățat și te concentrezi mai bine. Fiecare elev are sistemul lui de învățare, dar pentru mine eu am știut că nu va funcționa această metodă de a lăsa totul înainte de examen”, ne-a mărturisit Alexandra.

Iolanda, spre exemplu, nu și-a propus să obțină media 10 la Bac. Nici pe parcursul anilor de studii nu a avut media 10, dar a avut într-adevăr rezultate foarte bune pentru că și pentru ea studiul a fost foarte important. Nu și-a neglijat însă pasiunile astfel că a avut timp și de distracție și relaxare.

Eu nu cred că este un secret. Cred că fiecare persoană simte ce are de făcut pentru a performa deoarece diferă modul de a învăța de la o persoană la cealaltă. Eu am alternat pur și simplu viața personală cu cea de liceu și a fost perfect. Chiar dacă mai aveam zile când spuneam că astăzi nu ies cu colegii pentru că aș vrea să învăț, dar nu mereu”, ne-a spus Iolanda.

 

 Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *