Tentativă de omor! Un bărbat din Botoşani şi-a băgat vecinul în spital, după o lovitură dură cu un hârleţ. Agresorul, condamnat definitiv

arestat de politie, botosaniUn bărbat din județul Botoșani a fost condamnat, definitiv, luni, de magistrații de la Curtea de Apel Suceava la o pedeapsă de doi ani și zece luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Botoșăneanul Vasile Irimia, acum în vârstă de 60 de ani, a fost găsit vinovat într-un dosar în care a fost acuzat că l-ar fi rănit grav pe un consătean pe care l-ar fi lovit cu un hârleț în cap.

În luna mai a anului 2020, între Vasile Irimia și consăteanul său din localitatea Draxini – comuna Bălușeni a izbucnit un conflict spontan. Ambii au folosit unelte agricole în bătaia iscată între ei, însă cel care a lovit mai tare a fost Vasile Irimia, care și-a băgat în spital vecinul.

Botoșăneanul a fost obligat să plătească părţii civile Macsim Dumitru suma de 13.000 lei (din care 3000 lei daune materiale și 10.000 lei daune morale) şi suma de 2.000 lei, cheltuieli de judecată.

În prima instanţă, agresorul a fost condamnat de Tribunalul Botoşani la doi ani şi zece luni cu suspendare, însă instanţa superioară a admis apelul declarat de victimă şi a decis la pedeapsa să fie executată în regim de detenţie.

 Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a) din Codul de procedură penală, admite apelul declarat de către partea civilă Macsim Dumitru împotriva sentinţei penale nr. 34 din data de 26.02.2024 a Tribunalului Botoşani. Desfiin?ează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în rejudecare: Înlătură din cuprinsul sentinţei penale nr. 34 din data de 26.02.2024 a Tribunalului Botoşani.menţiunile privind aplicarea instituţiei suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, prev. de art. 91 Cod penal şi următoarele. Dispune executarea pedepsei rezultante de 2 (doi) ani şi 10 (zece) luni închisoare în regim penitenciar. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate care nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza disp. art. 275 alin. 6 Cod de procedură penală, onorariul avocatului desemnat din oficiu, în cuantum de 942 lei (avocat Encuţ Dan Alexandru, pentru inculpatul Irimia Vasile, delegaţia nr. 1281/15.04.2024), rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondul MJR în contul Baroului Suceava. În baza art. 276 alin. 6 Cod procedură penală, obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 2000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, potrivit chitanţei depuse la dosar. Definitivă. Pronunţată, astăzi, 08.07.2024, prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  885/2024  08.07.2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *