Directorul colegiului din Botoșani cu promovabilitate de 100% la Bacalaureat: „Peste 170 au medii peste nouă”

Toți elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani au promovat examenul de Bacalaureat. Este singura unitate de învățământ din județul Botoșani cu promovabilitate de 100%. Directorul unității de învățământ i-a felicitat pe elevi și profesori deopotrivă și a declarat că din cei 230 de elevi înscriși nu mai puțin de 170 au obținut medii peste nouă.

„Felicitări elevilor și profesorilor de la Colegiul Mihai Eminescu pentru procentajul maxim  obținut și anul acesta la examenul Bacalaureat. Este de remarcat faptul că din 230 de elevi înscriși 170 au medii peste nouă”, ne-a precizat Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

De altfel, o elevă de la același colegiu a obținut media 10 la Bacalaureat.  Este vorba despre Alexandra Iulia Vanzariuc.

La nivelul județului Botoșani, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 78,53%, cu 4% mai mare decât cea de anul trecut, iar pentru promoțiile anterioare este de 37,67%.

Au promovat examenul 2041 de candidați, dintr-un total de 2711 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1960 de candidați provin din promoția curentă, iar 81 de candidați din promoțiile anterioare.

 Urmareste-ne pe Google News

Ele sunt elevele din Botoșani care au obținut media 10 la Bacalaureat

ouă tinere din Botoșani au reușit să obțină media 10 la Bacalaureat, la sesiunea din vară. Este vorba despre Iulia Alexandra Vanzariuc, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, profil socio uman și Iolanda Constantin, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, profil pedagogic, specializarea învățător-educatoare.

Vezi AICI rezultatele!

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Iolanda Constantin

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor, este programată în data de 12 iulie.

 

FOTO Cinste lor! Ele sunt elevele din Botoșani care au obținut media 10 la Bacalaureat

Promovabilitate de 78,53% la Botoșani, la examenul de Bacalaureat.

Ministerul Educației a publicat luni, 8 iulie, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2024.

La nivelul județului Botoșani, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 78,53%, cu 4% mai mare decât cea de anul trecut, iar pentru promoțiile anterioare este de 37,67%.

Au promovat examenul 2041 de candidați, dintr-un total de 2711 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1960 de candidați provin din promoția curentă, iar 81 de candidați din promoțiile anterioare.

2 candidați au obținut media 10, iar pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • 10 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 64 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 53/ Istorie – 11);
  • ­­101 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Contestațiile pot fi depuse/ transmise astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 12 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

 

 Urmareste-ne pe Google News

2 thoughts on “Directorul colegiului din Botoșani cu promovabilitate de 100% la Bacalaureat: „Peste 170 au medii peste nouă”

  1. Ha,ha,ha ! Vrajeală de 2 bani, mai bine să recunoastem că elevii au fost
    ” inspirați” de providență. Vrem camere audio – video care să functioneze in zilele BAC – ului…și după aia mai vedem dacă la așa zisul colegiu Mihai Eminescu mai promovează elevii cu 100% 😉

  2. …copii aceștia alături de dascălii lor au depus efort au învățat felicitari tuturor iar Niculai trebuie să îți iei pastilele la timp…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *