Tânăra din Botoșani, pasionată de bodybuilding, care a obținut media 10 la Bac. Iolanda este fiica unor cadre didactice

O tânără din Botoșani, pasionată de bodybuilding, se poate lăuda cu media 10 la examenul de Bacalaureat. Iolanda Constantin este fiica unor reputați învățători din Botoșani și recent ea absolvit Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”. Tânăra a dezvăluit, pentru BotosaniNews.ro, care a fost secretul său pentru a obține acest rezultat remarcabil la Bac.

Iolanda spune că susținerea familiei are un rol esențial pentru performanțele școlare, dar și pentru dezvoltarea tinerilor în general. De la părinții săi a învățat că trebuie să găsească un echilibru între învățătură și distracție, iar acest lucru i-a adus succesul. A învățat în toți anii de liceu pentru că a știut că poate, dar și-a făcut timp și pentru distracția cu prietenii, pasiunea sa pentru bodybuilding și a găsit răgaz să se relaxeze „uitată” în paginile unei cărți.

Acest rezultat confirmă că am muncit. Am alternat viața personală cu cea școlară. Mi-am demonstrat mie că sunt în stare să am performanțe. Mi-am propus să am rezultate cât mai bune, nu neapărat 10, dar am dat tot ce am mai bun din mine. Familia a fost alături de mine mereu. Părinții m-au sprijinit din toate punctele de vedere și se așteptau și ei să obțin un rezultat bun”, ne-a dezvăluit Iolanda.

„Nu este un secret”

Spune că fiecare dintre elevi învață diferit și atunci de ei depinde să găsească o soluție care să li se potrivească și să îi determine să performeze.

Eu nu cred că este un secret. Cred că fiecare persoană simte ce are de făcut pentru a performa deoarece diferă modul de a învăța de la o persoană la cealaltă. Eu am alternat pur și simplu viața personală cu cea de liceu și a fost perfect. Chiar dacă mai aveam zile când spuneam că astăzi nu ies cu colegii pentru că aș vrea să învăț, dar nu mereu”, a spus tânăra, care a mărturisit că a avut parte de profesori foarte bine pregătiți care au ajutat-o să obțină acest rezultat remarcabil la Bac.

Pe viitor, Iolanda își dorește, printre altele, să facă și cursuri de bodybuilding, fiind o pasiune special pentru sufletul său.

„Sunt pasionată de bodybuilding și trebuie să recunosc că uneori puneam asta mai presus decât învățatul, dar nu mereu. Îmi place să citesc, să ies cu prietenii, lucruri normale pentru adolescenți”, ne-a spus Iolanda.

„Pentru mine, familia înseamnă totul”

Tânăra le-a transmis și un mesaj elevilor care nu au promovat examenul de Bacalaureat.

„În primul rând să-și urmeze inima pentru că de acolo pornește totul, și să caute sprijin, dacă au posibilitatea, în familie pentru că la vârsta asta mulți se consideră rebeli, dar au nevoie de ajutorul celor apropiați. Să ia totul pas cu pas și să nu se panicheze”, a spus Iolanda, care a adăugat că „pentru mine familia înseamnă totul”.

 

 Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *