Copil de 14 ani din Botoșani, luat de urgență de elicopterul SMURD

Un copil de 14 ani, din județul Botoșani, a fost luat de urgență, duminică seară, de elicopterul SMURD. Medicii botoșăneni au decis transferul acestuia pe cale aeriană la o clinică de specialitate din Iași, după ce a fost diagnosticat cu trombocitopenie și anemie.

Elicopterul SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani pentru a-l prelua. Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani au intervenit pentru a asigura măsurile la aterizarea și decolarea aeronavei SMURD.

Ce este trombocitopenia?

Sângele uman este constituit din trei mari tipuri de celule sanguine: eritrocite (celule roșii sau hematii), leucocite (celule albe) și trombocite (plachete sanguine). Trombocitele sunt, de fapt, fragmente de celule provenite din măduva osoasă și au rol în coagularea sângelui (hemostază), dar și în procesul de creștere, la copii. Atunci când, din diverse cauze, numărul de trombocite este mai mic decât cel normal, apare trombocitopenia, o afecțiune care poate genera diverse complicații, de la tulburări de creștere până la sângerări severe.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *