Femeia din Botoșani care i-a schimbat destinul portarului Florin Niță, de la naționala României. „Ea a fost cea care m-a dus la fotbal”

O femeie născută la Botoșani este cea care i-a schimbat destinul portarului Florin Niță, de la naționala României. Omul admirat astăzi de întreaga țară a trecut prin multe. Florin Niță s-a născut pe 3 iulie 1987 în București și a avut o copilărie dificilă. A rămas orfan de tată la vârsta de 5 ani și a avut o mamă bolnavă, fiind astfel nevoit să muncească de mic.

A suferit de foame, iar o vecină a sa, originară din Botoșani, Pansela Manea, l-a ajutat să ajungă ceea ce este astăzi.

Femeia a rugat-o pe şefa ei de la cozonaci Mariana Trifan, care o cunoştea pe Mariana Dumitru, soţia celebrului fotbalist şi antrenor Liţă Dumitru, să-l primească pe Florin la fotbal. Antrenorul a intuit talentul tânărului și așa a început cariera sa.

„Aveam o vecină pe care o chema Pansela. O fostă vecină din Drumul Taberei, care m-a ajutat foarte mult. O să o ţin minte mereu. M-a luat de mână şi mi-a zis că dacă nu voi munci, nu o să reuşesc. Viaţa îţi dă şi bune, şi rele! Ea a fost cea care m-a dus în fabrica de cozonaci. Apoi, tot ea a fost cea care m-a dus la fotbal şi mi-a zis: «Bucură-te de fiecare dată când joci fotbal, e o plăcere a vieţii!». Aşa am ajuns la fotbal. Mi-a spus în primele zile: “Florine, să te ţii de fotbal şi vei avea multe bucurii!”. Când eşti un copil amărât, singur pe lume, trebuie să ai forţa să rezişti şi să nu te laşi doborât de nenorocirile vieţii. Trebuie să-ţi vezi mereu de treabă, chiar dacă de multe ori nu ai niciun chef. În viaţă nu trebuie să ai nasul pe sus, trebuie să fii umil, cel puţin ăsta e crezul meu! Şi, obligatoriu, trebuie să mergi înainte şi să fii puternic. Viaţa te căleşte”, a declarat, într-un interviu, chiar Niță.

Portar la 37 de ani, Niță a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din lotul României la EURO 2024, fiind votat de către suporterii echipei naționale de fotbal a României ”Tricolorul” lunii.

 

 Urmareste-ne pe Google News

Un om de afaceri din Botoșani, gest de suflet pentru puștiul care a intrat pe teren în timpul meciului naționalei pentru a da mâna cu portarul Niță. „A venit de la 800 km cu mine în tren”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *