Un primar din Botoșani acuzat că și-a angajat nora la Primărie. Alesul local, trimis în judecată de procurori

primarie sigla generic, stiri, botosaniUn primar din județul Botoșani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani pentru săvârșirea a două infracțiuni, cea ce conflict de interese și folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Este vorba de primarul din comuna Durnești, Vasile Sasu, care este acuzat că și-a angajat nora la Primărie.

Procurorii botoșăneni au fost sesizați în acest caz de Agenția Națională de Integritate (ANI) care arată că, în perioada exercitării mandatului de primar, a emis la data de 22 iulie 2019,  un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru soţia fiului său (afinul său de gradul I), respectiv a emis Dispoziţia privind încadrarea acesteia în funcţia contractuală de referent la Compartimentul Resurse Umane, Asistenţă Socială, Autoritate Tutelară şi Stare Civilă  din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire de către Vasile Sasu a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a semnat dispoziţia privind numirea norei sale într-o funcţie contractuală în cadrul aparatului de specialitate al primarului, iar Parchetul General a trimis dosarul la Botoșani.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *