Amenzi și lemne confiscate în urma unor controale ale polițiștilor botoșăneni

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei ai Serviciului Rutier și ai subunităților de poliție au organizat, pe 4 iulie, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Astfel, aproximativ 60 de forțe de ordine au fost angrenate în activitățile desfășurate pe raza întregului județ, fiind vizați transportatorii de material lemnos care nu respectă prevederile legale.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 234 de persoane și au fost controlate 200 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.010 de lei. De asemenea au fost confiscați 8 metri cubi de material lemnos.

În timpul controlului, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul național DN29 (E58), în localitatea Hudum, comuna Curtești o autoutilitară condusă de un bărbat, de 34 de ani, din județul Suceava, care transporta 3 metri cubi de material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire nu corespund cu cele faptice, motiv pentru care față de bărbat a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos care nu nu se regăsea în documente (un metru cub), a fost supus confiscării, transmite IPJ Botoșani.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *