Un angajat al Spitalului Județean Botoșani și-a cumpărat postul cu 2.000 de euro. A recunoscut totul în fața procurorilor DNA

spitalul judetean mavromati botosaniUn angajat al Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani a dat mită pentru a fi angajat pe un post în cadrul unității medicale. Acesta a recunoscut totul în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție- DNA, iar ca urmare a acestui fapt a fost sesizat Tribunalul Botoșani cu acord de recunoaștere a vinovăției.

Florentin Gheorghe Pușcașu a scos 2.000 de euro din buzunar pentru a fi angajat ca fochist la Spitalul Județean. Banii i-au fost înmânați unui șef de serviciu din cadrul spitalului, care a și fost reținut de procurori imediat după perchezițiile de la sfârșitul anului trecut. 

Concursul a avut loc pe 6 noiembrie 2018, iar Florentin Gheorghe Pușcașu a fost declarat admis.

Botoșăneanul și-a recunoscut faptele la DNA, iar pentru acest lucru a fost trimit în instanță cu acord de recunoaștere a vinovăției, pedeapsa propusă pentru el fiind de un an și șase luni de închisoare  cu suspendare sub supraveghere pentru dare de mită. Procurorii DNA au propus și un termen de încercare de trei ani, dar și 120 de zile munca în folosul comunității.

Urmăreşte-ne pe Google News!

3 thoughts on “Un angajat al Spitalului Județean Botoșani și-a cumpărat postul cu 2.000 de euro. A recunoscut totul în fața procurorilor DNA

  1. Nimic nou, din nefericire posturile au anumite preturi si astfel criteriile de performanta sunt afectate la fel si noi suntem… tot noua ne facem rau … asta e ceva tipic mentalitatii majoritare romanesti…

  2. Dar parca șefa de la UPU care a dat concurs in pandemie pentru șef secție ,a luat pe bune ?! Odată ce subiectele sunt făcute de cei din spital .. ce mai vreți ?!

  3. Pai așa funcționează sistemul, ce ne miram? Da, de acord sa fie pedepsit și cel care a dat mită, însă cu pierderea locului de munca, așa nu o sa mai recunoască nimeni că a dat, daca apare pe cazier închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *