Un tânăr din Botoşani a ajuns la Urgenţe după ce s-a ars cu sodă caustică. Patronul fermei la care lucra este anchetat penal

Un tânăr din judeţul Botoşani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati după ce s-a ars cu sodă caustică, în timp ce lucra la o fermă zootehnică de pe raza localităţii Vereşti din judeţul Suceava.

Botoşăneanul, în vârstă de 24 de ani, din comuna Dobârceni, se afla, pe 2 iulie, la muncă alături de şeful său, împreună cu care curăța cu o substanță de sodă caustică, de concentrație 2%, canalele de scurgere dintr-o hală a societății. La un moment dat, din neatenție, aceasta și-a introdus granule de sodă caustică în mănușa de protecție de la mâna dreaptă.

Peste două zile, Marinel s-a prezentat la UPU Botoșani, pentru a primi îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu ”arsură chimică mâna dreapta”.

Poliţia a fost sesizată de cadrele medicale, iar în acest caz s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, ”neluarea masurilor legale de securitate si sanatate în munca” și ”nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate în munca”.

 Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *