Primarul Botoșaniului, Cosmin Andrei, rămâne sub control judiciar. A fost prelungită măsura preventivă în cazul său

Primarul Botoșaniului, Cosmin Andrei, rămâne sub control judiciar. Tribunalul Botoșani a prelungit, joi, măsura preventivă instituită de procurorii Direcției Naționale Anticorupție- DNA în cazul său, în dosarul privind fraudarea unui concurs de angajare la Primărie.

Primarul de Botoșani este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite

Solutia pe scurt:

Admite sesizarea din oficiu întemeiată pe dispoziţiile art. 207 alin. 7 Cod procedură penală. În temeiul art. 348 raporat la art. 207 Codul procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată prin Ordonan?a nr. 3/P/2024 din 02.02.2024 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, prelungită prin Ordonanţa nr. 3/P/2024 din 25.03.2024 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava şi menţinută prin încheierea penală nr. 87/15.05.2024 a Curţii de Apel Suceava dispusă faţă de inculpatul ANDREI COSMIN-IONUȚ, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, prevăzută de art. 12 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 78/2000.

În temeiul art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, menţine măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul ANDREI COSMIN IONUŢ, urmând ca, în termenul prevăzut de art. 207 alin. 7 Cod procedură penală, judecătorul de cameră preliminară să verifice dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar. Respinge cererea inculpatului, formulată prin apărător, de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, precum şi cererea de înlăturare a obligaţiei de a nu depăşi limita teritorială a ţării. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată azi, 04.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 teza finală Cod procedură penală.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *